3 Октомври, 2016 08:16 20 391 27

Кадиров: Няма закон, направо избивайте наркоманите

  • рамзан кадиров-
  • наркомани-
  • чечня

Скандално изказване на чеченския лидер по време на разговори със силовите органи

Лидерът на Чечня Рамзан Кадиров е издал нареждане към органите на реда в региона да избиват наркотрафикантите и наркоманите без съд, съобщи „Новая Газета“.

В медиите излезе запис на разговор на Кадиров с представители на силите на реда и духовенството. Поводът е високата смъртност в страната, причинена от дрогирани и пияни шофьори. В разговора Кадиров сравнява неадекватните шофьори като „самоубийци с взривни пояси“.

Броят на нарушенията от нетрезви шофьори в страната непрекъснато нараства, въпреки въвеждането на строги закони. През 2015 г. Кадиров препоръча на такива шофьори да бъдат отнемани направи колите, а не просто книжките. От тогава са иззети хиляди машини, но броят на инцидентите продължава да е висок. Само за два дни полицейски акции броят на заловените дрогирани шофьори е бил около 700.

„Тези, които нарушават спокойствието просто трябва да бъдат разстрелвани. Нищо няма значение – включително и закона. Разбирате ли? Асалам Алейкум и няма проблем. Това е законът“, заявява Кадиров.

Някои анализатори вече разсъждават дали подобно изказване ще върне смъртното наказание в страната. Важно е и дали полицията вече е започнала изпълнява нарежданията.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПОДКРЕПЯЩ

    5 1 Отговор
    ЕДИН УМЕН ЧОВЕК!
  • 2 Тошибиян

    4 1 Отговор
    Е тва е лидер и държавник за пример заедно със Ким
  • 3 Боби

    4 1 Отговор
    Това е истината . И при нас трябва да е така. Това по в човек за пример требе да дойде и при нас тоя Кадиров.
  • 4 бббббб

    4 1 Отговор
    Да се кандидатира за президент на БГ.
  • 5 Удмуртустан

    1 3 Отговор
    Тоя да си гледа Терек-а и да не се прави на голям правораздавател.
  • 6 копеле

    3 1 Отговор
    Браво, браво, браво, браво Кадиров само така, страхотно. Ето едно красиво изказване което ми разведри деня.........смърт за наркоманите и техните дилъри, убивайте ги както Хитлер е трепал евреите

    Коментиран от #15

  • 7 ДаДаДаДаДа

    2 2 Отговор
    Мисля че е прав. Колкото и нехуманно да е. С какво може да са полезни наркоманите и системните алкохолици + това че пияни се качват да управляваш автомобил??? 100% Потенциялен убиец или има някакво скрито желание да убие някого като го прегази.
  • 8 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    и въпреки засилените мерки наркоманите се увеличават!!!!700 човека хванати за два дни в страна от 1,5 милиона си е добра цифра,а като сложиш и напъните на кадирката работите стават сериозни!
  • 9 Диди

    2 1 Отговор
    Това показва резултатите от неговата досегашна политика.Иска да е ,,голям,,като Бати му ,,Путин,,но няма как да стане.Въпрсът е...защо има толкова много наркомани и всички други от това естество.От години избива всеки който не му харесва и сега прави това като закон,за да си оправдае досегашните действия.А всъщност той е най големия,,боклук,,.Това няма нищо общо с израза,,Политика,,.
  • 10 ооооооо

    1 1 Отговор
    Кадирката да идва и да ни става президент-премиер.
    Няма пенсионирани наркомани, но има убийци-наркомани!
  • 11 Гост

    1 1 Отговор
    БРАВО,ТРЕПАНЕ.
  • 12 BGFreaks

    1 1 Отговор
    Ишаллах да иде Волен в Чечня...
  • 13 Марио

    0 1 Отговор
    Голям проблем и адекватни мерки. Няма наркодилъри, няма проблем. А и бивши наркомани няма.
  • 14 гост

    1 1 Отговор
    Екстремните ситуации изискват крайни и недемократични мерки. Ето, те конфискуват коли, а ние не. У нас нарушаваш закона, убиваш някого и ти дават 2г. условно ако си "бизнесмен", ако не си може и малко да лежиш. Директно и безусловно конфискуване на коли, без оглед собственоста-това да си го търсят с граждански иск кой на кого дължи и как. КАТ трябва да хваща и прибира, слага хиляди левове глоба и ако не се плати до 2месеца (да тегли кредит например) колата се продава на търг за сметка на КАТ. Толкова е просто, толкова приложимо, че не знам защо не го примат този закон, за да може да се въдвори малко от малко ред. У нас всеки е спрял да ползва мигачи, дистанцията е една педя, скоростта все висока, консумация на алкохол и наркотици неограничена. Всяка кифла е с кола, а дали може да кара или си е взела книжката със св..ки никой не го вълнува. Ама тя излиза и прегазва някое дете на пешеходна понеже не знаела, че трябва да спре?!?

    Коментиран от #16

  • 15 йес

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "копеле":

    Споко! Кадиров има логично право, но теорията и практиката често се разминават... Както идеята за соца и реалната мафиотска диктатура соц... Само гледай сега колко руснаци ще бъдат разстреляни щото са се натаралянкали и си спят под моста.... Накрая Русия сама ще се избие. Ние ще се избием утрепани от политици и катастрофи сами.
  • 16 йес

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Но, какво е виновна колата, че да я конфискуват? Наказанието трябва да го носи водача на МПС. Ако няма екстревни събития, които да го принудят да извърши катастрофа...падане на свлачище, уличен стълб дървен клон дърво, бомба и др....!

    Коментиран от #26

  • 17 Тошибиян

    0 0 Отговор
    Росенчо виждаш ли мами кво прават мъжете по света с власт
  • 18 Кадиров

    0 0 Отговор
    Браво!
  • 19 БУБ БАМ

    0 0 Отговор
    ТУК Е ПРОПУСНАТА СЪДБАТА НА НАРКОПЛАСИРАЩИТЕ ПЕРСОНИ ......
  • 20 Джамо

    0 0 Отговор
    Браво на Кадиров.
  • 21 Глупаци

    1 0 Отговор
    Наркоманите са хора, като всички останали, откъде накъде ще убиваш някой заради правото му дадено от майката природа да прави, каквото иска със СОБСТВЕНОТО си тяло и душа ...
  • 22 ГОСТ

    0 0 Отговор
    Ходете в Чечня тогава , може някой да остане и в Русия , ако иска !
  • 23 асдтгяаг

    0 0 Отговор
    Подкрепям на 100 процента!!! Има аналог, Филипините! Прочетете и ще видите!!!Резултата е феноменален!!!
  • 24 ММА

    1 0 Отговор
    Е.ати смешниците те са ги убили предварително за да се е напълнило с наркомани и алкохолици сега щели да ги разстрелват... аман от идиоти с власт..
  • 25 гогу

    0 0 Отговор
    Браво......... ето така трябва да се ръководи с твърди Крумови закони а не като УДУПЕНИЯ бойко и лигавия росен !!!!!!!
  • 26 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "йес":

    Явно не разбираш, че актовете могат да отбават по давност, но също така наказания човек може с декларация да избира кои данъци, актове и глоби да плати и кои да остави да отпаднат по давност. Това е абсурд. Наказаните продължават да си карат колите и да трупат актове с хиляди левове, които не плащат и те отпадат. Това обезсмисля работата на полицаите и нашите данъци. Пияндето излиза 100 пъти с колата, хващат го веднъж, а другите 99 пъти е рискувал да сгази някой, понеже не са го спрели навреме. Ако се конфискува колата ще спреш човека перманентно, а дали някой друг ще му преотстъпи колата си като знае, че може да му я конфискуват, със сигурност ще се замисли.
    Стига с административните наказания, трябва ефективно да се наказват, за да има резултат, не сме скандинавска държава, ние сме балканска с кофти егоцентричен манталитет.
  • 27 Mad Max

    0 0 Отговор
    Перфектно!Паричните гаранции,не вървят там.