Отидете към основна версия

2 761 5

По-тежки обвинения получиха биячите на малкия Еци

  • патрик първев-
  • александър донов-
  • христо велински-
  • еци-
  • обвинения
Снимка: Фейсбук

Патрик Първев и Александър Донов, които са подсъдими за зверски побой на 3-годишният Еци, получиха по-тежки обвинения. Обвиненията бяха променени от прокурор Павел Пано.

Освен за опит за убийство на малолетно дете прокурорът добави и че Първев и Донов са били по особено жестоко малкия Христо Велински, който е бил е безпомощно състояние.

Делото ще приключи вероятно на 10 февруари. През това време защитата на Първев и Донов ще се запознава с по-тежките квалификации на обвинението.

Стефан Милев, който оглави временно Софийски районен съд, обяви, че по този начин прокуратурата отлага възможността делото да приключи в разумни срокове и упрекна прокурор Панов в липса на процесуална дисциплина. Причината - при изготвянето на обвинителния акт имало данни за по-тежки обвинения.

Първев и Донов отговарят, че през лятото на 2015 г. въпреки че трябвало да се грижат за малчугана, те системно го тормозили. Удряли го с ръце и крака по лицето, по дупето, по бедрата и по коленете. Пъхали го и в шкаф. Гаврите заснели с телефоните си.

Майката на малкия Еци – Невена, е цигуларка и през лятото на 2015-та година свири в чужбина. Тогава тя поверява детето си на Александър, чийто баща Светозар познавала от 20 години. Александър се "грижел" за малкия Христо заедно с приятеля си Патрик. Според обвинителния акт, докато са гледали детето, те често са го наказвали и така се стига до фаталната вечер на 20-ти юли 2015-та година, когато детето изпада в безпомощно състояние и Патрик и Александър започват панически да търсят помощ от съседите. Детето е спасено, благодарение на медиците от "Пирогов". Двете момчета са задържани веднага и от тогава са в ареста.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

P.S.
Българската държава е абдикирала от основните си задължения!

ФАКТИ.bg настоява за истинска държавна власт, ред и контрол.
Прекалено много станаха КАНЦЕРИТЕ*!

*ФАКТИ.bg нарича КАНЦЕР всеки индивид, който подобно на ракова клетка живее, пътува, размножава се, ползва обществени ресурси, но не се съобразява с останалите индивиди, не спазва законите, не образова себе си и децата си и егоистично паразитира върху обществения организъм.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини