Отидете към основна версия

12 876 13

Разбиха незаконен торент тракер за bg-филми

  • софия-
  • гдбоп-
  • торент тракер-
  • български филми

Без съгласието на правоносителите чрез торент тракер е бил осигуряван достъпът на потребителите до огромен брой защитени обекти на авторското право

Антимафиоти от сектор “Компютърни престъпления и интелектуална собственост” при ГДБОП проведоха операция за предотвратяване на незаконното използване на авторски произведения /музика, филми, софтуер и други/ без съгласието на правоносителите чрез поредния български торент тракер. Успешната реализация е резултат от проактивните действия на спецполицаите и тясното сътрудничество с Българската асоциация на музикалните продуценти /БАМП/.
В хода на спецакцията е локализиран частен адрес в столицата, от където е иззета компютърната система, поддържаща торент тракера. Чрез нея и хард диск, на който се е намирал сайта и резервни негови копия, потребителите на интернет имали възможност незаконно да ползват огромен брой защитени обекти на авторското право. По този начин в продължение на около три години е бил осигуряван неограничен достъп до касови филмови продукции – съвместни и изцяло родни. Същевременно са нанесени огромни щети на възстановяващата се филмова индустрия и българските творци.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини