Отидете към основна версия

4 841 6

Три версии за палежите на коли в София

  • коли-
  • палежи

Засега няма заподозрени за престъпленията

Снимка: БГНЕС

Едната от основните версии за умишлените палежи на коли, по които работим е, че извършителят е лице, което е от групата на т. нар. „пиромани”. Това каза на пресконференция инспектор Станислав Станков, началник на група в Отдел „Противодействие на криминалната престъпност” на СДВР. Това е лице, което изпитва удоволствие да запалва определени обекти и после да се наслаждава на това.

Другите версии са, че извършителите са застрахователни компании с цел застрахователни измами. Колите обаче са застраховани в различни застрахователни компании и няма връзка между собствениците им. Работи се и по версията за паркоместа.

Автомобилите са умишлено запалени в тъмната част на денонощието. В кв. „Младост” почеркът е един и същ. Колите са запалени с използване на леснозапалима течност – предимно бензин. 

По думите на Станков това, което се случва от един месец насам, е прецедент. Около 20 са умишлените палежи на леки автомобили в разстояние на около месец и половина. Основната част от тях са на територията на кварталите „Младост” 2 и 3. В Студентски град и „Хаджи Димитър” са единични случаи и за момента не са свързани по между си, каза той.

Запалените автомобили нямат никакво отношение един с друг. До момента няма връзка между палежите в кв. „Младост” и кв. „Хаджи Димитър”. Не е установена връзка и между палежите и запаления автомобила на защитника на ЦСКА – Иван Бандаловски.

Не са установени свидетели и няма заподозрени лица – каза инспектор Станков.

СДВР е предприело необходимите мерки за работа по извършените престъпления. Създадена е работна група за разкриването на този вид престъпления. От вчера групата е започнала активна работа по установяване и задържане на извършителите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Хванаха подпалвача от „Младост“?

    Едно лице е задържано за палежите на коли в няколко столични квартала, обяви вътрешният министър Цветан Цветанов. Той обаче отказа да даде повече п ...
    02.12.2011
    30 050
    16
  • Пет подпалени коли в София

    Пет коли са били запалени в столичния квартал "Младост" снощи. Единият автомобил е изгорял в "Младост-2" около 21 ч., а другите ...
    02.12.2011
    2 865
    4
  • Пак запалиха коли в София

    Два автомобила изгоряха тази нощ в столичния квартал „Хаджи Димитър“, съобщиха за Факти.бг от пресцентъра на МВР. Пламъците избухнали о ...
    01.12.2011
    1 334
    3