Last news in Fakti

2 Декември, 2011 08:07 2 844 4

Пет подпалени коли в София

  • палежи-
  • коли

Близо 30 стават случаите на умишлени палежи за месец и половина

Пет подпалени коли в София - 1
Снимка: БГНЕС

Пет коли са били запалени в столичния квартал "Младост" снощи. Единият автомобил е изгорял в "Младост-2" около 21 ч., а другите четири - в "Младост-1" след полунощ, съобщиха от пресцентъра на МВР. Само преди два дни в квартала бяха опожарени и почни унищожени напълно 13 автомобила.

Всички автомобили са били паркирани пред жилищни блокове. Пожарникарите са загасили огъня, но колите са много пострадали.

В нощта на 29 срещу 30 ноемри десет автомобила бяха подпалени в квартал "Младост". Предишната нощ имаше опожарени две коли в друг столичен квартал - "Хаджи Димитър".

Вече близо 30 са умишлените палежи на леки автомобили в разстояние на около месец и половина. Основната част от тях са на територията на кварталите „Младост” 2 и 3. В Студентски град и „Хаджи Димитър” са единични случаи и за момента не са свързани по между си.

Едната от основните версии за умишлените палежи на коли, по които работим е, че извършителят е лице, което е от групата на т. нар. „пиромани”. Това каза на пресконференция в четвъртък инспектор Станислав Станков, началник на група в Отдел „Противодействие на криминалната престъпност” на СДВР. Това е лице, което изпитва удоволствие да запалва определени обекти и после да се наслаждава на това.

Другите версии са, че извършителите са застрахователни компании с цел застрахователни измами. Колите обаче са застраховани в различни застрахователни компании и няма връзка между собствениците им. Работи се и по версията за паркоместа.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НС

    0 0 Отговор
    Обяснете ми как Застрахователната компания (юридическо лице), може да подпалва коли (физически акт)?!?
  • 2 яячу

    0 0 Отговор
    Да ти обЕсна как и защо. Застрахователна компания, наема едно лице, лицето Х, което има за задача да подпалва автомобили с цел застрахователна измама. Кое не можа да разбереШ?
  • 3 свг

    0 0 Отговор
    От какъв зор, застрахователите ще нанасят щети, които после трябва да изплащат?
  • 4 гост39

    0 0 Отговор
    От такъв зор, че има голям спад в застраховането като цяло на автомобили било то каско (най-вече) и дори гражданска отговорност (въпреки, че е задължителна).

    До СВГ:Застрахователите са различни защо да палят автомобили застраховани от тях самите...има си конкуренция за тази цел.Никой застраховател няма да запали застрахованите от него автомобили това е пределно ясно!!!!
    Всички по веригата печелят(сервизи,гумаджии,морги за автомобили,застрахователи) само собственици на МПС са губещите.