Last news in Fakti

2 Декември, 2011 11:51 30 038 16

Хванаха подпалвача от „Младост“?

  • коли-
  • палежи

Полицията проверява алибито на задържания

Хванаха подпалвача от „Младост“? - 1
Снимка: БГНЕС

Едно лице е задържано за палежите на коли в няколко столични квартала, обяви вътрешният министър Цветан Цветанов. Той обаче отказа да даде повече подробности  относно ареста на подпалвача. По думите му задържаният има алиби, което се проверява. Цветанов обаче не уточни какво обяснение е дал арестуваният и посочи единствено, че полицията работи с него. Вътрешният министър не пожела да коментира и мотива на подпалвача.

„Колегите от миналата седмица работят изключително интензивно“, лаконичен бе той. „Няма как да сложим полицай до всеки един блок, но колегите полагат максимални усилия с всички оперативни способи да решим този проблем, който действително в момента е доста притеснителен“, допълни министърът на вътрешните работи.

Вече близо 30 са умишлените палежи на леки автомобили в разстояние на около месец и половина. Основната част от тях са на територията на квартал „Младост”. През изминалата нощ пет коли бяха запалени в „Младост“. Единият  е изгорял в "Младост-2" около 21 ч., а другите четири - в "Младост-1" след полунощ, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Всички автомобили са били паркирани пред жилищни блокове. Пожарникарите са загасили огъня, но колите са много пострадали.

Само преди два дни в квартала бяха опожарени и почни унищожени напълно 10 автомобила. Предишната нощ имаше опожарени две коли в друг столичен квартал - "Хаджи Димитър".

Едната от основните версии за умишлените палежи на коли, по които работим е, че извършителят е лице, което е от групата на т. нар. „пиромани”. Това каза на пресконференция в четвъртък инспектор Станислав Станков, началник на група в Отдел „Противодействие на криминалната престъпност” на СДВР. Това е лице, което изпитва удоволствие да запалва определени обекти и после да се наслаждава на това.

Другите версии са, че извършителите са застрахователни компании с цел застрахователни измами. Колите обаче са застраховани в различни застрахователни компании и няма връзка между собствениците им. Работи се и по версията за паркоместа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пожарниката

    2 1 Отговор
    Какви застрахователни измами бре.Никой ли не знае че при запалена кола с цел умисъл застрахователя не плаща.Плаща при пожар от техническа неизправност или при птп и последвало самозапалване,при палеж на паркиран автомобил с цел умишлено дйствие на трети лица пара не се изплаща.
    Цялата работа е да се докаже че без стикери не може и аз заставам твърдо зад застрахователите,откакто нямам стикери какво ли не ми се случи на колата.
  • 2 Дядо Коледа

    4 0 Отговор
    Да му кажат имената и адреса на тоя та като го пусне съда да ходат хората да го сурвакат както си му е редът!!
  • 3 Българин

    3 3 Отговор
    Пореднота некадърнос на ченгетата,които уж работят по случая.Прибрали някой пияница и го питат къде е бил снощи...А той горкият помни само,че бил на кило ракия.А те уж му проверявали алибито.Абе на човек в България за какво му е въобще алиби.Не живеем ли в свободна и демократична държава?...Явно не,защото не ни искат в Шенген,обявиха ни официално за най-корумпираната държавна,административна и политическа власт в Европейския съюз и след като ченгетата начело с Бойко Борисов си напазаруваха изборите, както е тръгнало, май в скоро време ще се простим и с членството си там...
  • 4 Петър

    4 0 Отговор
    Ще бъдат взети мерки, когато на висшите полицаи започнат да им се палят многобройните апартаменти. Да запалиш една-две коли не забелязано го разбирам, но да запалиш за няколко дни дузина коли незабелязано е теорема за полицейска безпомощност.
  • 5 ВИП АМГ

    2 0 Отговор
    dano dasa go hvanali naistina che tova e ujasno neshto.nestiga che horata edvam svarzvat dvata kraia a i ostavat bez avtomobil.
  • 6 Стоян

    1 1 Отговор
    Според мен не са хванали никой просто си измиват ръцете за тяхната некадърност!!
  • 7 ГОСТ

    0 3 Отговор
    Напълно подкрепям пироманчето. Карам стара бричка от времето на великият БРЕЖНЕВ - Москвич 407-год на производство 1963г и ме е страшно яд когато на магистралата в пределната му норма едва успявам да вдигна 100-110км.ч и да ме задминават ядливо начумерени глъмперчета в лъскаво изящни лимузини и да ми подвикват едва ли не--- ПЕНСЬО, ВЪРВИ СИ НА СЕЛО
  • 8 Сандо

    1 0 Отговор
    Това ако се беше случило в някоя държава от онези азиятските със суровите закони, този щяха да го линчуват публично , като го полеят с бензин и запалят. Но в наща държава най-много да се размине с условна или ще го изкарат най вероятно психично болен
  • 9 public_owner

    2 1 Отговор
    Стоян
    (гост)

    Неутрално
    6 23:02

    02.12.11 Отговор
    Според мен не са хванали никой просто си измиват ръцете за тяхната некадърност!!



    Ами да, ама тъпите овце както виждаш се хващат брато.... Иначе се нарича изкупителна жертва и се прави редовно тоя номер, ама овчия български народ се хваща на всяка лъжа на медиите и на правителството и затова сме зле и винаги сме били и ще бъдем - защото вярваме на лъжите(не визирам себе си, но една птичка пролет не прави).
  • 10 Ходимпеш

    1 1 Отговор
    подпалвача от младост източи горивото на десетина автомобила от "Дружба" предишната нощ.....
  • 11 Петър

    1 1 Отговор
    МВР харчи десетки милиони за подслушване и специализирани мероприятия, защо? Нека сега се съгласи, че е неефективно и да отдели от тези безсмислено похарчени пари и да ги даде на хората на които не можаха да опазят имуществото им, за да си купят други коли.
  • 12 Леле Како

    1 1 Отговор
    Няма ли ги онеправданите и незаслужено (уж) полицайчетата дето много ревяха, че все нещо не им стигало (освен желанието за работа и професионализъм)? Какво ще кажат на хората сега?
    „Колегите от миналата седмица работят изключително интензивно“ - хаха, а първите от преди месец кучета ги яли?!? Типично! Ако нямаше публичност нямаше да си мръднат пръста, не че сега ще свършат кой знае какво... Имитират дейност и творят статистика. "МВР ни пази"...хахаа...ах...
  • 13 Пламен Стоянов

    1 0 Отговор
    Това, което се случва за пореден път доказва красноречиво, че държавата във (всичките си форми) е абдикирала от всякакви отговорности! Когато, някой изпадне в беда не може да разчита нито на защита от полиция, съдебна власт, здравеопазване и т.н...
    Това, което се случва е изключително неприятно и собствениците на автомобили и потърпевшите с право са освирепели спрямо подпалвача. Но помислете - на вън е пълно с автоджамбази, които поддържайки близки отношения с родната полиция са отнесли много повече автомобили, от колкото подпалвача опожарил, но това никой не го повдига на въпрос.
    И как така, когато навън върлуват банди автоджамбази родната полиция го приема нормално и изобщо не си мърда пръста, а сега се активизира, както забелязахме абсолютно бездарно и непрофесионално. Нормално ли е това при положение, че сме държавата, която поддържа най-много полицаи на глава от населението в Европа и гласува бюджет от 1.5млрд. лева?
    Родната полиция - съвременния бич на българското общество!
  • 14 ГОСТ

    0 0 Отговор
    За да работи една институция било то полиция или държава, или каквото искате, трябва тази институция да се уважава, не може ти да не уважаваш и да зачиташ институциите и да очакваш те да направят нещо за теб, има ли някой в държавата ни, който да ги зачита, отговорете си на този въпрос, тогава правете умните си разбори!!!

    Коментиран от #16

  • 15 the mask

    0 0 Отговор
    Аааа, значи това е бил проблемът!! От утре почваме да ви уважаваме, а вие след колко време ще започнете да си вършите работата? Искам срокове!
  • 16 Jesika

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "ГОСТ":

    @14 Уважението трябва да бъде заслужено. В нормалните страни като видиш полицай изпитваш респекс. Само като го видиш как е облечен - спретнат, изгладен, закопчан до последното копче и т.н. Тук най-редовно виждам полицаи, особено тези които стоят по улиците, когато трябва да мине някой държавен глава, да чопли семки или да пуши, което доколкото знам е абсолютно забранено. Но то каквато ни е държавата, такава ни е и полицията. Минатала година загубих близък - много младо момче, което загина при странни обстоятелства. Никой не си мръдна пръстта, за да разбере какво се е случило. Дори следователката кажа, че така му е било писано, на този ден да умре. Все едно слушах врачка, а не криминален специалист. Не е мястото тук да обяснявам за този случай. Но си мисля, че за да заслужите уважение, трябва да го спечелите. А след като хората виждат, че няма ефективна работа от ваша страна, какво уважение търсите?!?