Last news in Fakti

1 Декември, 2011 14:51 4 833 6

Три версии за палежите на коли в София

  • коли-
  • палежи

Засега няма заподозрени за престъпленията

Три версии за палежите на коли в София - 1
Снимка: БГНЕС

Едната от основните версии за умишлените палежи на коли, по които работим е, че извършителят е лице, което е от групата на т. нар. „пиромани”. Това каза на пресконференция инспектор Станислав Станков, началник на група в Отдел „Противодействие на криминалната престъпност” на СДВР. Това е лице, което изпитва удоволствие да запалва определени обекти и после да се наслаждава на това.

Другите версии са, че извършителите са застрахователни компании с цел застрахователни измами. Колите обаче са застраховани в различни застрахователни компании и няма връзка между собствениците им. Работи се и по версията за паркоместа.

Автомобилите са умишлено запалени в тъмната част на денонощието. В кв. „Младост” почеркът е един и същ. Колите са запалени с използване на леснозапалима течност – предимно бензин. 

По думите на Станков това, което се случва от един месец насам, е прецедент. Около 20 са умишлените палежи на леки автомобили в разстояние на около месец и половина. Основната част от тях са на територията на кварталите „Младост” 2 и 3. В Студентски град и „Хаджи Димитър” са единични случаи и за момента не са свързани по между си, каза той.

Запалените автомобили нямат никакво отношение един с друг. До момента няма връзка между палежите в кв. „Младост” и кв. „Хаджи Димитър”. Не е установена връзка и между палежите и запаления автомобила на защитника на ЦСКА – Иван Бандаловски.

Не са установени свидетели и няма заподозрени лица – каза инспектор Станков.

СДВР е предприело необходимите мерки за работа по извършените престъпления. Създадена е работна група за разкриването на този вид престъпления. От вчера групата е започнала активна работа по установяване и задържане на извършителите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 papagal

    0 0 Отговор
    ako ne sa nqkvi lapeta da tragnat da se hvalqt 6te im hvanat.....
  • 2 All cars are beautiful

    0 0 Отговор
    А за Люлин нищо не споменахте преди седмица запалиха 4 автомобила,разтоянието между тях беше от 5 до 10 метра зловеща картина казвам ви.Кой и за какво го прави това незнам,но дано се прекрати това в най-скоро време.
  • 3 ние

    0 0 Отговор
    Е КАК КОЙ БЕ ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ ДА НИ ПОДСЕТАТ ДА СЕ ЗАСТРАХОВАМЕ БРЕЙ
  • 4 Петър

    0 0 Отговор
    Коли горят, домовете ни обират, всеки втори го мамят, но полицията работи само по поръчка и ако има далавера. Нас хората не ни греят помпозните операции, а борба с дребната и битова престъпност. Колите горят едне след друга на 20м. една след друга, а полицията се събира да изказва мъдри версии и мнения. Кой ни пази или май кой ни мрази?!
  • 5 Ш.Холмс

    0 0 Отговор
    На вниманието на полицията-това е индивид, чиято кола е изгоряла и не е получил нищо от застрахователя!
  • 6 Александър Иванов

    0 0 Отговор
    Възможно е и да са застрахователите.Не бих се учудил ако всичи подпалени коли са били без каско.За жалост 90-те години се преповтарят...