Отидете към основна версия

30 045 16

Хванаха подпалвача от „Младост“?

  • коли-
  • палежи

Полицията проверява алибито на задържания

Снимка: БГНЕС

Едно лице е задържано за палежите на коли в няколко столични квартала, обяви вътрешният министър Цветан Цветанов. Той обаче отказа да даде повече подробности  относно ареста на подпалвача. По думите му задържаният има алиби, което се проверява. Цветанов обаче не уточни какво обяснение е дал арестуваният и посочи единствено, че полицията работи с него. Вътрешният министър не пожела да коментира и мотива на подпалвача.

„Колегите от миналата седмица работят изключително интензивно“, лаконичен бе той. „Няма как да сложим полицай до всеки един блок, но колегите полагат максимални усилия с всички оперативни способи да решим този проблем, който действително в момента е доста притеснителен“, допълни министърът на вътрешните работи.

Вече близо 30 са умишлените палежи на леки автомобили в разстояние на около месец и половина. Основната част от тях са на територията на квартал „Младост”. През изминалата нощ пет коли бяха запалени в „Младост“. Единият  е изгорял в "Младост-2" около 21 ч., а другите четири - в "Младост-1" след полунощ, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Всички автомобили са били паркирани пред жилищни блокове. Пожарникарите са загасили огъня, но колите са много пострадали.

Само преди два дни в квартала бяха опожарени и почни унищожени напълно 10 автомобила. Предишната нощ имаше опожарени две коли в друг столичен квартал - "Хаджи Димитър".

Едната от основните версии за умишлените палежи на коли, по които работим е, че извършителят е лице, което е от групата на т. нар. „пиромани”. Това каза на пресконференция в четвъртък инспектор Станислав Станков, началник на група в Отдел „Противодействие на криминалната престъпност” на СДВР. Това е лице, което изпитва удоволствие да запалва определени обекти и после да се наслаждава на това.

Другите версии са, че извършителите са застрахователни компании с цел застрахователни измами. Колите обаче са застраховани в различни застрахователни компании и няма връзка между собствениците им. Работи се и по версията за паркоместа.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Пет подпалени коли в София

    Пет коли са били запалени в столичния квартал "Младост" снощи. Единият автомобил е изгорял в "Младост-2" около 21 ч., а другите ...
    02.12.2011
    2 848
    4
  • Три версии за палежите на коли в София

    Едната от основните версии за умишлените палежи на коли, по които работим е, че извършителят е лице, което е от групата на т. нар. „пиромани& ...
    01.12.2011
    4 837
    6