Отидете към основна версия

3 015 7

Четирима роми на съд за кърваво меле в Раднево

  • роми-
  • бити-
  • раднево

Баща, син и двама братовчеди застанаха пред Темида в Стара Загора за кърваво меле на центъра на миньорския град Раднево отпреди 18 месеца. След поредица от връщания на обвинителния акт и самоотвод на съдия делото за жесток побой, нанесен от ромска фамилия над трима местни младежи най-после тръгна.

На подсъдимата скамейка са 39-годишният лихвар от ромския квартал Кантона Калчо Иванов,20 – годишният му син Стефан и неговите братовчеди Динко Ангелинов и Антон Иванов.Срещу тях е повдигнато обвинение за опит за убийство на повече от едно лице по хулигански подбуди, който останал недовършен по независещи от тях причини, съобщи "Монитор".

В хода на досъдебното производство по безспорен начин е установено, че в ранния следобед на 2 май 2016 г. в Раднево е възникнало спречкване за отнето предимство на пътя между обвиняемия Стефан и пострадалия, 28-годишния Георги Николов, при което Николов е нанесъл побой над по-младия шофьор. Обвиняемият се оплакал на баща си Калчо и заедно с братовчедите си Антон и Динко решили да се саморазправят.

Четиримата с два автомобил започнали да търсят Георги и неговите приятели, след което ги открили и преследвали до центъра на градчето в близост до фитнес- зала. Там четиримата обвиняеми слезли от автомобила въоръжени с бухалки, пръти и ножове и пред очите на около 25-30 свидетели се нахвърлили върху пострадалите Георги Николов, Живко Жеков и Цветелин Кюстендилски.

На първото заседание бяха разпитани голяма част от 37-те свидетели, съдия – докладчикът Марияна Христакиева насрочи изслушването на останалите за 11 и 12 декември.

За престъплението, за което са повдигнати обвинения на четиримата, се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години или доживотен затвор.Инцидентът от 2 май м.г. стана причина за близо едноседмично брожение в града, стигна се до въвеждането на тежко въоръжена жандармерия и водометни оръдия за опазването на квартал „Кантона“ от опожаряване.

Година и 8 месеца считаните за извършители на тежкото престъпление са в ареста с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Няколко адвокати са наети да бранят подсъдимите, сред тях е и нашумялата преди време заради връзка с Илиан Варсанов Радост Караиванова.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Изписаха младежите, пребити в Раднево

    Двама от младежите, пребити от група роми в Раднево, днес бяха изписани от болницата в града, след като бяха пребити от група роми след засичане ...
    09.05.2016
    1 490
    0
  • Протест в Раднево след побой на пътя

    Близки и роднини на тримата мъже, които пострадаха при побой на пътя, излязоха в Раднево напротестно шествие. То трябваше да завърши пред сградат ...
    03.05.2016
    6 936
    16