3 Май, 2016 09:46, обновена 3 Май, 2016 21:39 6 873 16

Протест в Раднево след побой на пътя

  • раднево-
  • побоя-
  • убийство-
  • сбиването-
  • протест

Вчера в центъра на Раднево пламва спор между водачите на два автомобила заради отнето предимство, който прераства в бой

Протест в Раднево след побой на пътя - 1
Снимка: bTV

Близки и роднини на тримата мъже, които пострадаха при побой на пътя, излязоха в Раднево напротестно шествие. То трябваше да завърши пред сградата на общината, но след като преминаха от там, недоволните решиха да се отправят към ромската махала.

По думите на свидетели, същата ромска фамилия често създавала проблеми. Последният побой бил преди десетина дни. 

От снощи ромската махала е обсадена от полиция, за да не се допусне ескалиране на напрежението. Част от участниците в побоя, които не са задържани пък твърдят, че всичко е преувеличено.

Разследването се води като за опит за убийство на двама души и нанесена средна телесна повреда. Извършителите на побоя остават в ареста още 72 часа по разпореждане на наблюдаващия прокурор.

От разследването станало ясно, че в центъра на Раднево заради отнето предимство е възникнал конфликт между двама младежи. Те си разменили остри реплики, без да се стига до побой. След скандала се качили в автомобилите си и се разделили.

След около 40 минути пострадалите се намират пред фитнес залата в град Раднево. На място пристигат четиримата нападатели, слизат от лек автомобил, като всеки от тях носи бухалка или дървена сопа и нападат тримата пострадали като започват да ги бият.

Нападението станало пред очите на десетки свидетели, които не се намесили. На едното от момчетата  - 29-годишният Живко, е бил нанесен и удар с нож в гърба, при който е засегнат белият дроб. Той е приет в болница с опасност за живота. Направена му е операция. Другите двама - Георги и Цветомир, също са приети в болница, единият с пукнат череп, а другият – със счупена челюст и с комоцио.

„Няма опасност за живота на хората, участвали в побоя в Раднево”, заяви днес по bTV комисар Николай Кирков, шеф на РУП Стара Загора.

„Беше оказана адекватна помощ на пострадалите. Момчето с прободната рана в белия дроб е без опасност за живота. Тримата остават под лекарско наблюдение, но състоянието им е стабилно”, допълни Кирков.

Напрежението заради побоя между роми и българ в Раднево обаче ескалира. В 17 часа започна среща между кмета и председателския съвет на местния парламент с полиция и прокуратурата. От 20 часа пък бе обявен митинга срещу насилието. Кметът на Раднево Теньо Тенев заяви по БНР, че в рамките на последните 20 дни има три подобни случая.

Участниците в митинга се самоорганизират във фейсбук групата "Истината за Раднево“, където освен въпроси "Има ли полиция и съд в тази държава?“ се срещат и немалко националистически призиви.

Разследването по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неутрален

    2 0 Отговор
    Наглеците отчитат спад на престъпленията, а сме заринати ежедневно с такива. Докато тази чистачка е начело на МВР навярно нарушителите и престъпниците ще си правят каквото си искат.
  • 2 jambazina

    2 0 Отговор
    Имам една мечта - Великден без катастрофи и боеве.
  • 3 джамбазко

    1 1 Отговор
    ........и със много кражби на коли.......
  • 4 Косматия

    2 0 Отговор
    Цигания.
  • 5 СТК412

    2 0 Отговор
    Тези да не са избягали от лудницата в Раднево
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 hahaha

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "AUDI":

    i trima televizori
    taia sigurno i taka si govori hahahahahahahahaha
  • 8 mediator37

    3 0 Отговор
    Дебели и мазни цигани са вече мнозинство и бият българите.
    В това време правителството конфискува под формата на данъци и осигуровки доходите на работещите българи за да храни и размножава циганите.
  • 9 abv

    3 0 Отговор
    Типично по български всички стоят и гледат. Е ето го резултата. Стара Загора и Раднево са рая за м...сарите. Време е за жестоки присъди , а не за разни смешни пробации и условности.

    Коментиран от #11

  • 10 някой

    4 0 Отговор
    Нещо се разминават версиите,по телевизията се говореше за 12 м....сти с оръжие плюс още стотина чакащи отстрани да се включат.
    Трябва да им се даде урок за назидание цялата махала шута и да ги разселят.А онези които убиват стари хора направо да ги приспиват да покажем хуманност към животните.Бясното куче няма какво друго да го направиш.
  • 11 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "abv":

    Ти си много смел. Я утре да изскочат пред теб няколко м...ла с брадви и и бухалки да видим ти как ще реагираш. Как се помага при такъв побой, замисляш ли се? Понага се с обаждане в полицията и призив да спрат, не с намеса. Ако имаш спрей или газов пистолет пак може да го използваш, но не се намесваш понеже ако се намесиш е вероятно ти да се озовеш с прободен торс в моргата.
    Проблема е, че не ги съдят ефективно, НАП не ги разследват тези фамилии, живеят в палати, точат ддс, проститутки и измами, а в същото време са социално слаби. Трябва като са ги задържали сега, да ги съдят в рамките на месец и да ги вкарат в затвора за по 20г всеки за опит за убийство като наред с това да конфискуват вещи, пари и др. за поемане на разходите за трите момчета. Ако започнат да ги съдят адекватно няма да има толкова престъпления, но уви, не МВР, а съдебната система я няма.
  • 12 БЪЛГАРИНА

    2 0 Отговор
    От снощи ромската махала е обсадена от полиция, за да не се допусне ескалиране на напрежението. Част от участниците в побоя, които не са задържани пък твърдят, че всичко е преувеличено.С този абзац искам да покажа че полицията пази циганите , сакън някой да не ги изтрепе. А за Българите един по дебел. Циганите, колко Българи са убили и само под гаранция ги пускат. Господа депутати докога ще пазите и почитате циганите, или те са вашите избиратели. На всеки час в България умират около 8 души, а колко стават и заминават за Англия, Белгия,Германия и други страни.Ако някой депутат чете моя коментар нека да напише. какво стана с нападателите на старите хора от село,където двама цигани с моторна резачка искаха да отрежат ръцете на дядото за пари.А професора, който убиха в Западен Парк в София ,няма виновни. Като малък си спомням как банда цигани нападнаха една жена пак в Западен Парк и един шофьор от ИНЖСТРОЙ и се притече на помощ, без капка милост му счупиха бутилка в главата и почина на място. А най-гадното е че жена му чакаше дете, а те осъдени на пробациа. ПАЗЕТЕ ГИ ОЩЕ ,ДАВАЙТЕ ИМ ПОМОЩИ ДОРИ И М...Т ИМ НАПРАВЕТЕ ГОСПОДА ДЕПУТАТИ.
  • 13 вермахт

    2 0 Отговор
    Циганите грабят, изнасилват и убиват, а българите органзират протестен митинг против насилието и палят свещи..........., робско поведение на един поробен народ!
  • 14 вермахт

    2 0 Отговор
    Няма съдебна система, защото слабото правосъдие е от полза на върхушката, които всъщност се оказват най големите престъпници, страх ги е да не им разследват кражбите и от надолу по веригата се предава беззаконието, от това имат и полза всички останали престъпници. Излиза, че в България да си престъпник е голямо преимущество, а "дъжавата" ги пази.

    Чудя се дали полицаите ще стрелят срещу българите, ако предприемат нещо?
    Дали полицията ще стреля, за да възпрепятства евентуална саморазправа?
    Това безумие трябва да спре веднъж за винаги, не може да продължава повече така, но това не става с избори и референдуми!!!!!!!!
    Става с много смелост и сплотеност, за съжаление ние българите сме разделени, а трябва в такива моменти да се обеденим и да защитим нашата страна, децата си, семействата си, родителите ни, това е геноцид, който продължи прекалено дълго за да тръпим още.
    500 години турчина ни е колил, а сега 25 години циганите взимат жертви, млади, стари хора биват убивани по най жесток начин от хора с по 20-30 висящи ПРИСЪДИ!
    Щом държавта е абдикирала от задълженията си е време хората сами да вземат в ръце правосъдието, за да защитят живота си!
  • 15 спас

    0 0 Отговор
    Радневци, направете подписка за създаването на затворнически обект /лагер/ на общинска земя в Раднево. Затворниците д се изхранват от изработената норма, а за забавление им изпращайте п...лите от БХК.
  • 16 спас

    0 0 Отговор
    Извинявам се. Исках да напиша следното: Радневци, инициирайте подписка срещу кметската управа и поискайте от областния управител отнемане на правомощията и. Направете допитване до населението за създаване на трудово-възпитателен лагер на общинска територия в строг затворнически режим-НА САМОИЗДРЪЖКА БЕЗ КОЛЕТИ. За да бъде в унисон с европейските изисквания за подобни заведения, дайте възможност на БХК един път седмично да развива просветно-възпитателна дейност в стаички за двама.Убеден съм, че тази себеотдаваща се организация с възторг ще прегърне идеята.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове