Отидете към основна версия

2 892 11

Увеличиха присъдата на убиеца с ”Хамър”-а

  • иван янакиев-
  • хамър

Пловдивският апелативен съд увеличи на 4 години ефективната присъда на 28-годишния Иван Янакиев, който блъсна и уби с "Хамър"-а си 70-годишен мъж.

При инцидента, станал на 18 декември 2015 г., Янакиев прегази 70-годишния Никола Лазаров на улица "Пловдивска" в Пазарджик. Впоследствие бе установено, че шофьорът е седнал зад волана на 3-тонното возило след употреба на наркотици. Затова му бе наложена глоба в размер на 2000 лева.

28-годишният Янакиев е системен нарушител на пътя. Той многократно е санкциониран заради шофиране с висока скорост, в нетрезво състояние и под въздействието на дрога. До този момент обаче нито един от наложените му 11 акта не е платен, а по-голямата част от административните му наказания са отпаднали в съда.

През април м.г. Окръжният съд в Пазарджик призна за виновен шофьора и го осъди на 3 години и 6 месеца затвор. Той бе лишен и от право да управлява МПС за срок от 3 години.

Апелативните магистрати в Пловдив потвърдиха ефективното наказание, но го увеличиха с още 6 месеца на 4 години "лишаване от свобода" заради многобройните предишни наказания на подсъдимия за системно нарушаване на правилата за движение. Те не установиха съществени процесуални нарушения при водене на разследването и в работата на първоинстанционния съд.

Решението обаче не е окончателно и най-вероятно ще бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини