29 Март, 2018 18:46 2 880 11

Увеличиха присъдата на убиеца с ”Хамър”-а

  • иван янакиев-
  • хамър

Пловдивският апелативен съд увеличи на 4 години ефективната присъда на 28-годишния Иван Янакиев, който блъсна и уби с "Хамър"-а си 70-годишен мъж.

При инцидента, станал на 18 декември 2015 г., Янакиев прегази 70-годишния Никола Лазаров на улица "Пловдивска" в Пазарджик. Впоследствие бе установено, че шофьорът е седнал зад волана на 3-тонното возило след употреба на наркотици. Затова му бе наложена глоба в размер на 2000 лева.

28-годишният Янакиев е системен нарушител на пътя. Той многократно е санкциониран заради шофиране с висока скорост, в нетрезво състояние и под въздействието на дрога. До този момент обаче нито един от наложените му 11 акта не е платен, а по-голямата част от административните му наказания са отпаднали в съда.

През април м.г. Окръжният съд в Пазарджик призна за виновен шофьора и го осъди на 3 години и 6 месеца затвор. Той бе лишен и от право да управлява МПС за срок от 3 години.

Апелативните магистрати в Пловдив потвърдиха ефективното наказание, но го увеличиха с още 6 месеца на 4 години "лишаване от свобода" заради многобройните предишни наказания на подсъдимия за системно нарушаване на правилата за движение. Те не установиха съществени процесуални нарушения при водене на разследването и в работата на първоинстанционния съд.

Решението обаче не е окончателно и най-вероятно ще бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защо?

    48 0 Отговор
    Убийство, извършено под въздействие на употребени наркотици от рецидивист се наказва с 4г. затвор, това е падение за държавата ни.

    Коментиран от #2, #10

  • 2 Реалист

    37 0 Отговор

    До коментар #1 от "Защо?":

    Ами за да могат дебели и охранени адвокати да получават мазни хонорари!
    Марковски от какво мислиш че живее...
    Моето мнение е че за такъв 14 години са малко...
  • 3 guest

    34 0 Отговор
    Помислих че са вкарали в затвора Максим Стависки...
  • 4 ванката

    27 0 Отговор
    що за срам що за чудо колко пъти е бил хващан биян и дригиран и нищо това не е държава това е отпадък от човечеството че и накрая убил дрогиран и те пак 2000лв и 4г аз бих убил съдията ако съм син на убитоя човечец (естествено след като убия и този боклук ) трябва да си ги избиваме такива ние защото инъче те ще ни избиват от съда полза няма няма да е лошо да се закрие поне парите който потъват там ще се изхарчат за нещо полезно
  • 5 Да сме Хора

    9 0 Отговор
    Но не сме ,както коментирах ей сега!
  • 6 jambazina

    15 0 Отговор
    4 г. затвор и 3 г. без книжка. Страхотна логика. Нема да може да дрифти в двора на затвора.
  • 7 dynamo

    15 1 Отговор
    Ама "много" даже са го наказали. Онова леке Максим Стависки, пак с Хамър, уби един и направи на зеленчук друг. И сега си гледа кефа. Много нагли тез съдии бе!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Темидец

    2 0 Отговор
    И там,като обжалва да я закръглят присъдата на 10,та да заприлича на адекватна присъда и наглеца да си получи заслуженото.
  • 10 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Защо?":

    Къде видя държава?
  • 11 Вие сте за бесилото бе

    4 0 Отговор
    Те деца газат и ги пускат,нещастници.