Отидете към основна версия

2 265 7

Бащата на Яна: Ако пуснат Чеци, ще го намеря и ще го пратя, където му е мястото

  • яна кръстева-
  • чеци-
  • николай русинов-
  • явор кръстев

Как можеш да живееш като знаеш, че детето ти е под земята?, пита се покрусеният Явор Кръстев

Стопкадър: bTV

"Защо ВКС не признава експертизите, че е била убита по особено жесток начин? Яна беше смляна. Принудихме се да я погребем в закован ковчег. Това сподели бащата на убитата през 2011 година в Борисовата градина Яна Кръстева - Явор Кръстев пред bTV.

Мисля, че с тази 20-годишна присъда правораздавателната система не взима нещата в свои ръце. Тогава съм принуден аз да ги взема. Аз да раздавам присъдата. Какво да правя?", попита той, интервюиран в дома си в село Хърлец.

"Моят живот вече приключва. Аз ще го намеря и ще го пратя там, където му е мястото, а аз ще отида на неговото място", сподели с мъка на сърцето Кръстев.

"Искам правова държава. През цялото време храним убийците на децата си. Издръжката на един затворник е 1000-1800 лева. Това го плащаме всички ние. Призовавам моите колеги по съдба да се обединим за промени в НПК. За връщане на смъртната присъда. Той се обърна към правораздавателите: „И вие имате деца!“. „За мен най-справедливото правосъдие срещу Николай Русинов е око за око, зъб за зъб. Той ми убива детето без да има вина. Не мога да се жалвам повече, а само да си нося мъката. Времето не лекува. Това не зараства, а се натрупва. Грохнали сме и двамата, вървим като сомнамбули у дома. Как можеш да бъдеш като знаеш, че детето ти е под земята?“ Накъде отива тази България?"

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини