Отидете към основна версия

7 371 14

Бандити удариха оборотна аптека на Марешки в Бургас

  • веселин марешки-
  • аптека-
  • бургас

В обекта, намиращ се в бл. 28 в жк "Изгрев", няма камери за видеонаблюдение

Нагла кражба от аптека Марешки е извършена рано тази сутрин в бургаския жк „Изгрев“. Обектът се намира на партера на бл. 28 и около 1:50 ч. днес е бил взломен. От там крадците отмъкнали дневния оборот – 2023 лв., съобщи сайтът „Флагман“.

По необясними причини в самата аптека няма поставени камери за видеонаблюдение. Крадците са счупили витрината в задната част на блока, където се намират складовите помещения на обекта. От там те са успели да проникнат вътре и да тарашат касата.

Кадрите са от гърба на блока - там се намира задният вход на аптеката, който по думите на съседи се ползва служебно и като склад. Именно от тук крадците са "пробили" защитата на обекта.

Съседи разкриха пред „Флагман“ че това е един от най-оборотните обекти в района. „Ние работим до към 12-12:30 ч. Не сме видeли нищо, така че най-вероятно е станало по-късно и крадците са дебнели да затворим, за да действат“, разкриха хора, работещи в магазини от отсрещната страна на блока, където се намира аптеката.

В овала се намира единствената камера, която има поглед към гърба на бл. 28. Проблемът обаче е, че има храсти, които пречат и може би ще е трудно да се разпознаят извършителите

Репортерска проверка на Флагман.бг показа, че в района има само една видеокамера, която би могла да е заснела крадците. Тя се намира на приземния етаж на бл. 183 – точно на гърба на бл. 28. Тя снима именно в посока склада на аптеката, но за нещастие видимостта е ограничена заради храсти.

Служители на Пето РУП са иззели записите с надеждата те да дадат някаква насока в разследването. Извършителите се издирват.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини