Отидете към основна версия

1 682 7

Скинари пребили ромски поет

  • христо христов-
  • скинари

Скинари са нападнали и пребили младия ромски поет Христо Христов, съобщава „Ромският инфо-център“. Инцидентът е станал на 14 февруари около 21.30 ч. в столицата на ул. „Цар Симеон”.

Младежът се прибирал вечерта, когато пред китайски ресторант на път за магазин се разминава с три момчета. „Двама бяха високи и яки, а единият бе по-нисък и слаб. Бяха облечени с черни дрехи и с кубинки. Държаха бутилки и пиеха. Видяха ме, но нищо не казаха. Магазинът беше затворен и тръгнах да се връщам, а те бяха там. Чух, че казаха „Ето го” и единия се провикна „стой”, разказва Христов.

Тримата се втурнали към него и той хукнал да бяга. Настигнали го на следващата пресечка, съборили го земята и започнали да го ритат. „Удряха ме с ръце по главата, по тялото и по краката. Минаваха хора, но никой не обърна внимание. Преминаващите коли свиреха с клаксони, но никой не спря. Бяха ме съборили на земята в снега до една кола. Едно такси спря и те се уплашиха и избягаха“, разказва Христов.

Той намерил сили да се прибере, но вкъщи изпаднал в безсъзнание. „Добре че не бях сам. Хазяйката ми спаси живота“, допълва Христов. Младият мъж е освидетелстван със синини по очите, краката, ръцете и цицини по главата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини