Last news in Fakti

15 Февруари, 2012 18:33 1 664 7

Скинари пребили ромски поет

  • христо христов-
  • скинари

Скинари са нападнали и пребили младия ромски поет Христо Христов, съобщава „Ромският инфо-център“. Инцидентът е станал на 14 февруари около 21.30 ч. в столицата на ул. „Цар Симеон”.

Младежът се прибирал вечерта, когато пред китайски ресторант на път за магазин се разминава с три момчета. „Двама бяха високи и яки, а единият бе по-нисък и слаб. Бяха облечени с черни дрехи и с кубинки. Държаха бутилки и пиеха. Видяха ме, но нищо не казаха. Магазинът беше затворен и тръгнах да се връщам, а те бяха там. Чух, че казаха „Ето го” и единия се провикна „стой”, разказва Христов.

Тримата се втурнали към него и той хукнал да бяга. Настигнали го на следващата пресечка, съборили го земята и започнали да го ритат. „Удряха ме с ръце по главата, по тялото и по краката. Минаваха хора, но никой не обърна внимание. Преминаващите коли свиреха с клаксони, но никой не спря. Бяха ме съборили на земята в снега до една кола. Едно такси спря и те се уплашиха и избягаха“, разказва Христов.

Той намерил сили да се прибере, но вкъщи изпаднал в безсъзнание. „Добре че не бях сам. Хазяйката ми спаси живота“, допълва Христов. Младият мъж е освидетелстван със синини по очите, краката, ръцете и цицини по главата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ммм

    2 0 Отговор
    Браво! Подкрепям постъпката на тези момчета и смятам, че да се държим така с ромите е наш дълг като българи!
  • 2 пешев

    2 0 Отговор
    МУРГАВИТЕ НЕ РАБОТЯТ,САМО КРАЖБИ И ДРОГА.НЯМАТ НИКАКВА РАБОТА СРЕД БЕЛИТЕ И РАБОТЕЩИ БЪЛГАРИ.
  • 3 ех, хора

    0 1 Отговор
    ех, хора... когато бях по-млад и аз се палех така. и аз дрънках расизми нагоре-надолу. но не помага. вие, в случая мразите човек, който не е клошар и който не краде. тъпо е да се обобщава, че всички цигани са такива или онакива. разберете го... по тази логика всички българи са предатели, мързеливци, необразовани, крадци, трафиканти на наркотици, проститутки и т.н.

    и аз смятам, че масата от циганите не стават за нищо, но с времето научих, че проблемът няма да се реши със злоба и ненавист.

    момчето едва ли е виновно, че някоя мърла със сини венци е преджобила баба ви.

    просто това не е решение. стана ми жал за него, честно.
  • 4 Георгиев

    1 0 Отговор
    Наш дълг като българи е да накараме хората от малцинствата да се стремят към добро оразование и последващите го положителни ефекти върху социалното развитие на страната. Така единствено могат да озъзнаят, че не многодетието и кражбата са основа и смисъл на живота. Всички други методи за ограничаване на ромското население биха били свързани с геницид, а нехайсвото ни по този проблем би довело до пртопяване на българското население и превръщането му в малцинство в собствената ни държава.
  • 5 логобот

    1 0 Отговор
    аз пак сам на мнение 4е трябва да ги скопяват о6те в ранна вазраст и няма да се налага да у4им едно племе дето не може да се нау4и все едно вълка в кошара мени си само козината само кастрация в ранна вазраст това ре6ение на проблема
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 хаана

    0 0 Отговор
    постъпката на тези момчета e срам за България и трябва да бъде наказана защото е престъпление. Крайно време е да се рзбере че цигани, българи, помаци....всичи са с български паспорт и европейци. Това е и тяхна родина и са си в къщи. Никой няма право за ги обижда , да не говорим за насилие! Каде са законите тук_ трябва да се приложат иначе Бг няма място в Европейската общност.