Отидете към основна версия

10 Юли, 2018 18:20, обновена 10 Юли, 2018 18:20 7 653 6

Стана ясно кои са били "набелязани" от сина на Костинбродския

  • иван йосифов-
  • йосиф йосифов-
  • костинбродския

Иван Йосифов и девет негови съмишленици остават в ареста

Апелативният специализиран съд остави в ареста Иван Йосифов, син на Йосиф Йосифов - Костинбродския и още девет други лица. Смята се, че Йосифов е ръководил престъпната група, която се е занимавала с разпространение на наркотици и е готвела покушения над магистрати и полицаи.

Членовете на групата бяха задържани преди седмица. Убийствата били готвени, защото служителите на МВР и прокуратурата са работили активно върху други разследвания, свързани с обвиняемите лица.

Според показания на свидетели дори е имало списък на лицата, срещу които са готвени престъпни действия.

На заседанието на Апелативният специализиран съд стана ясно, че сред набелязаните попадат двама прокурори от Специализираната прокуратура - Георги Мойсев и Емил Галипонов, както и двама служители на "Национална полиция", единият от които Михаил Наумов, началник на сектор "Убийства".

За списъка с ,"неудобни" магистрати разказал Венцислав Дамянов, твърдят от държавното обвининие. Дамянов е разследван за наркоразпространение, в края на април името му се появява в криминалните хроники след като напада свидител в двора на Специализирания съд.

След като съдейства на разследващите е освободен от следствения арест в Пловдив, твърдят от защитата на Йосифов.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини