2 Юли, 2018 12:08, обновена 2 Юли, 2018 12:25 21 157 17

Групата на Иван Йосифов готвела убийства на полицаи и магистрати

  • иван йосифов-
  • йоско костинбродския-
  • рекет-
  • иван гешев

Властите задържаха ядрото на бандата за рекет и наркотици

Групата на Иван Йосифов готвела убийства на полицаи и магистрати - 1

Престъпната група на сина на Йоско Костинбродския - Иван Йосифов, е готвела убийства на полицаи и магистрати, стана ясно на пресконференция на спецпрокуратурата днес.

Бандата беше задържана вчера и оставена за постоянно в ареста от спецсъда, а днес (2 юли) директорът на спецпрокуратурата Иван Гешев даде подробности за операцията.

По думите му групата, занимаваща се с разпространение на наркотици и рекет, е подготвяла и убийства на служители на МВР и прокурори. Мишените са били разследващи, работели по други дела срещу членове на групата. Основното ядро на групата е било закопчано на връх Шипка.

От спецпрокуратурата засега не потвърждават неофициалната информация, че тартор на бандата е именно синът на Костинбродския. Друг от лидерите на групата е Стефан Гевгелийския, поръчал от затвора убийството на проф. Станчев, който беше пребит жестоко и ослепя с едното око.

Друга мокра поръчка е била за ликвидирането на затворнически надзирател.

"До момента 10 лица са в ареста и още толкова очакват своите обвинения", допълни главен комисар Ивайло Спиридонов, директор на ГДБОП.

"Групата е новосформирана, а антимафиотите установили, че в два от кварталите на София са започнали агресивни действия спрямо дилъри, които са ангажирани с други групи. Тези наркодилъри били накарани да продават дрога за тях", разказа още Спиридонов.

"Преди два месеца постъпи оперативна информация, че въпросните лица планират насилствени действия спрямо служители на МВР, ГДБОП и прокурори от специализираната прокуратура. Установено е, че групата е много мобилна и динамична, поради което се взело решение на сбирката им на връх Шипка да се действа, разказа още шефът на ГДБОП.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 позор

    148 4 Отговор
    Докато тровеха и избиваха народа не бяха опасни но щом искат да очистят някой от системата веднага ги арестуват?!
  • 2 Оня

    76 1 Отговор
    Не са си платили :))

    Коментиран от #10

  • 3 кой

    89 2 Отговор
    Тоя мишок ли е рекетьора? Той и баба си не може да рекетира. Нали тези уроди ги пуснаха, поради липса на доказателства?
    Дано си реализират схемата и да убитя повече магистрати, които и без това са корумпирани и вредни за обществото.
  • 4 вътрешен

    56 3 Отговор
    Обаче добре работи държавният апарат. Вчера - НЕДЕЛЯ ,вдигнахте ударно цената на газта , тока и парното и днес по всички медии гърми поредния ЧУТОВЕН удар на родната полиция. На всички ни стана ясно как се управля страната ни. Скандал, след скандал, след скандал, като идеята е всеки следващ да замазва предходния... Бяга затворник, следва убийство, следва бягство на нов затворник и следва залавяне...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 киро

    38 2 Отговор
    Не им ли мина времето на подобни банди ? Докога ще продължава това в България ? За близо 30 години тоя преход не свърши ли или ще продължава 100 години ? Че накрая няма да има просто кого да рекетират и на кого да си продават стоката защото всички че са на терминал 1 и 2

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 владо

    45 1 Отговор

    До коментар #6 от "киро":

    Преходът ще свърши когато българския народ, престане да бъде роб, спре да пише по форуми и излезе на улицата да търси отговорност от всички властимащи и да защитава правата си.
  • 9 от опит

    23 0 Отговор
    Чуеш ли Йосиф веднага поне едно на ум! Въобще чуеш ли някой с библейско име в България - бягай на далеч... или стреляй пръв!
  • 10 KОЛЧЕВ

    20 1 Отговор

    До коментар #2 от "Оня":

    АБЕ КАТО ИМ ДОЙДЕ ДО ДУПЕТАТА СЕ РАЗМЪРДАХА МИЗЕРНИЦИТЕ ПОДКУПНИ
  • 11 кучето шаро

    13 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Групата е новосформирана, а антимафиотите установили, че в два от кварталите на София са започнали агресивни действия спрямо дилъри, които са ангажирани с други групи. Тези наркодилъри били накарани да продават дрога за тях", разказа още Спиридонов . Кои са тези групи ?
  • 12 незнайко

    4 1 Отговор
    Сета ако им теглят КУРШУМА веднага, няма да има повече разследване! Следващите по същия начин и след 1 година няма да чувате за такива работи !!! Гадното е, че има замесени много големи личности, които е трудно да бъдат очистени !!!
  • 13 Kety

    4 0 Отговор
    Мишок,мишок ама израснал в отлична домашна школа Колкото лежа баща му в пандиза толкова и отрочето Цака и невинен или в Токуда хахаха
  • 14 ФИЛ

    8 0 Отговор
    Отвличане на вниманието от новите цени, от големите " Успехи" на европредседателството от мигрантите - стара практика.
  • 15 АНОНИМЕН

    3 0 Отговор
    ТОВА ДА НЕ СА МИШОЦИ ОТ КВАРТАЛА ,ТОВА Е ОПГ ,КОЯТО Е ОРГАНИЗИРАНА ОТ ДРУГА НА ВИСОКО НИВО ,И ЩЕ СТАНЕ ДЪЛГА И ШИРОКА , И ЩЕ ГИ ПУСНАТ ,ЩОТО ЗАМЕРИШ ЛИ СЕ ВЕДНЪЖ В ОПГ СИ ЖИВ ТРУП ,ОБРЕЧЕН СИ .
  • 16 Колю

    5 0 Отговор
    Бандите тепърва ще се увеличават и цирка отново ще е пълен. Не след много години ще има пак стрелби на бедни срещу богати без значение дали е богата мутра или "честен бизнесмен" . Нормалните дето сега ги дерете с ненаситната си алчност и всякакъв вид рекет ,особено държавен и узаконен ще ви го изкарат все от някъде. Утре ще чуете и за банда която се готви да трепе политици без значение на партия-само защото са тлъсти "бизнесмени " всъщност. Към хайдушко движение вървим ,ама не от хаудуците в парламента до кметовете на селата чорбадж
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.