Last news in Fakti

2 Юли, 2018 14:58, обновена 2 Юли, 2018 15:07 8 323 17

Гешев: Хванахме ги с хирургическа точност!

  • иван гешев-
  • гдбоп-
  • банда-
  • рекер-
  • наркотици-
  • ивайло спиридонов-
  • младен маринов-
  • йоско костинбродския-
  • иван йосифов

Няма да допуснем никакъв натиск над магистрати и служители на МВР, зарече се ръководителят на спецпрокуратурата

Гешев: Хванахме ги с хирургическа точност! - 1
Снимки: МВР

Административният ръководител на специализираната прокуратура, главният секретар на МВР - гл. комисар Младен Маринов и директорът на ГДБОП - гл. комисар Ивайло Спиридонов оповестиха подробности около проведена съвместна операция, в рамките на която е задържана организирана престъпна група с емблематични лица от криминалния контингент на столицата.

По неофициална информация това е бандата на сина на Йоско Костинбродския - Иван Йосифов.

Прокурор Иван Гешев уточни, че са задържани 13 участници в престъпната дейност, които са привлечени и към наказателна отговорност, а други четирима са обявени за общодържавно издирване.

"Става въпрос за досъдебно производство, наблюдавано от специализираната прокуратура, по което работим активно с ГДБОП от 2-3 месеца. В групата участват емблематични за криминалния контингент на София лица, занимаващи се основно с разпространение на наркотични вещества и агресивно разширяване на дилърската мрежа на териториите, в които продават. Като вторичен продукт от това е, че насилствено принуждават, включително малолетни и непълнолетни, да продават дрога за тази група", разясни Гешев.

Гешев: Хванахме ги с хирургическа точност!

"От групата са съставили и списък с имена на служители на МВР и на специализираната прокуратура, спрямо които са се планирали телесни повреди, включително и убийства, заради това, че те са работили активно върху други досъдебни производства, обвиняеми и подсъдими по които са членове на тази организирана престъпна група", допълни той.

"Явно постигнатите от нас добри резултати създават сериозен проблем за част от тези лица, след като се стига до това. Няма да позволим каквато и било форма на натиск спрямо магистрати и служители на МВР, ще продължим да работим активно, ще бъдем безкомпромисни при констатирането на такива случаи“, категоричен бе Гешев.

Гешев: Хванахме ги с хирургическа точност!

"Този случай показва, че ние сме в правилната посока и трябва да продължим", допълни главният секретар на МВР - Маринов. Той благодари на колегите, положили денонощни усилия в разследването.

„Като ръководител на професионалното ръководство на МВР заявявам, че няма да допуснем и ще вземем абсолютно всички мерки, които ни позволява законът, да защитим всеки един служител, всеки един магистрат, който вършейки си работата, попада в такива списъци и срещу него се формират такива действия“, заяви главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов.

Той допълни, че въпросната група е едно завършено звено, което има амбициите да завзема все по-голяма територия.

Проведената операция е мащабна, извършени са над 100 претърсвания на адреси. По думите на гл. комисар Ивайло Спиридонов още от средата на миналата година организираната престъпна група е попаднала в полезрението на антимафиотите.

Преди два месеца е била получена оперативна информация за планирани действия срещу служители на ГДБОП, ГДНП и специализираната прокуратура.

Гешев: Хванахме ги с хирургическа точност!

Спиридонов поздрави колегите си от отделите „Наркотици“ и „Контратероризъм“, които във всеки един момент са получавали качествена оперативна информация за предстоящи действия на престъпната група, имайки предвид факта, че тя е била изключително мобилна и е работила при строга конспиративност.

"С хирургическа точност са планирани съвместните оперативни действия, в резултат на които в района на връх Шипка е задържано ядрото на групата. Действахме като добре смазана машина, допълни прокурор Иван Гешев, в момента на получаването на информацията проведохме съвместна оперативка и в рамките на пет-шест часа планирахме реализацията", разкри Гешев.

Той допълни, че в събота спрямо 10 от задържаните лица Специализираният наказателен съд е взел мярка „задържане под стража“, а един от задържаните е със съща мярка по друго досъдебно производство.

Гешев обясни още, че част от мотивите на групата за набелязване на определени служители от полицията и прокуратурата е отмъщение, защото те са работили активно срещу организираната престъпност.

"Ще бъдем безкомпромисни към такива случаи", увери още веднъж административният ръководител на специализираната прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ ГАН4О

    28 3 Отговор
    Аааа разширяват се и пречат на наште яснооо

    Коментиран от #17

  • 2 Мръсник

    40 3 Отговор
    И Росен Ангелов така хванахте......, Йосиф Йосифов и него така хванахте, Галевите и тях, как един политик крадлив не хванахте...
  • 3 Боко с шлифера

    24 2 Отговор
    "Ние ги хващаме те ги пускат" !

    Коментиран от #14

  • 4 007

    19 6 Отговор
    Браво! Дръжте безкомпромисно и здраво кримиконтингента за гушите !! Обществото иска сигурност и справедливост ! Дано съдът ги осъди и не ги пусне ,че ще стане още по-страшно !! Кой ги създаде тия групи от гадове, кой ги ползва и подкрепя вече 30г за да тормозят хората....всички знаем коя партия е !!
  • 5 Насо

    21 0 Отговор
    Няма лошо хванали ги да видим ,колко ще останат вътре и за колко време. А не само прах в очите на хората.
  • 6 жнвтвш890

    16 1 Отговор
    Ще видите Вие Цацарката, като ги пусне! Тогава се гответе за мазало. Виждали сме такива показни акции бол, бол.

    Коментиран от #8

  • 7 ТЕПЪРВА ще се стряскате нащем

    13 0 Отговор
    Криминалната престъпност сред обществото е дело на държавната престъпна дейност. СЛУЧАЯТ Е ПРИКЛЮЧИЛ, НО ТОЙ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ! НАВСЯКЪДЕ ГНИЕ И СМЪРДИ на КРИМИНАЛНА ГАНГРЕНА ГОСПОДА " Черен Петър " е сред вас ! А на улицата са вашите ФЕЛИЯЛИ и асошиейтс. Тези БОРИЧКАНИЯ край нямат. РИБАТА МИРИШЕ ОТ ГЛАВАТА - ИЗМАМНИЦИТЕ са в НАРОДНОТО събрание ТАМ Е КЛЮЧА ЗА МАЗЕТО, те коват законите и ПРИКРИВАТ корупцията и престъпността в крупни размери. НО ТАМ АРЕСТИ НЯМА ! Айде чао ! И не ме занимавайте с глупостите и проблемите ви. Хак ви !
  • 8 колт ни направи равни

    15 1 Отговор

    До коментар #6 от "жнвтвш890":

    Публикувано във факти.бг: Тъй като обаче не бяха открити достатъчно доказателства, Йосковския син беше пуснат от ареста.
    ...................................................................................................................
    Вече са ги ПУСНАЛИ!
    За това всеки трябва да има право на патлак, за да се защитава от отрепките, явно без съдебна система, няма смисъл, само пари на вятъра!
    Йоско не е нищо повече от един бабаит с ПРАВО от системата да бъде такъв, плаща си и е такъв. Има много по корави пичове, които ще го свитнат само с един удар в муцуната, така, че трябва да се борим всеки да има право да убива и да бие, не само престъпниците да правят, каквото си посикат, а ние да им плащаме скъпия ток, вода и парно!
  • 9 Еничър

    4 0 Отговор
    Абе натиснете ги с пари бре,че е по лесно
  • 10 нагласени работи

    13 0 Отговор
    тетрадката с надписите чупи тъпомера за какво може да послужи незнам
  • 11 пост

    8 0 Отговор
    Как така ще убиват магистрати? Та те са с тях. Лекичко изчезва някое доказателство, съдията болен, заместникът му ги съди за година - две...
  • 12 АНОНИМЕН

    4 0 Отговор
    ОТ 2 ,3 МЕСЕЦА ГИ НАБЛЮДАВАЛИ ,БРАВО ПАК РАНО СТЕ СЕ СДТИЛИ ,ЯВНО СА СПРЕЛИ КРАНЧЕТО И ГИ ПОГНАХТЕ ,И ЗАЩО ИМ Е НУЖНО ДА ВИ ТРЕПЯТ ,НАЛИ ГИ ПУСКАТЕ ,КАК ТАКА ЗНАЕТЕ ВСИЧКО И ДО СЕГА НЕ СТЕ ГИ ОПАНДИЗИЛИ ,БРИФИНГ НЯМА ЛИ ,ЧЕ СЕ НАГЛЕДАХ И НАСЛУШАХ НА БРИФИНГИ .СЪЩО КАТО СОПОЛАНКОТО ,КОЙТО ГО ХВАНА СВ ЛАЗАРОВ И КОЙ ГО ПУСНА ,ПОЗНИЙТЕ И ЗА ИЗБОРИТЕ ДАЖЕ ВЕЧЕ КУПУВАШЕ ГЛАСОВЕ ,НЕ МИ СЕ ПРАВЕТЕ НА ПОЛИЦИЯ ,СЪД И ПРОКУРАТУРА ЩОТО МИ ПИСНА ОТ ВАС
  • 13 АНОНИМЕН

    3 0 Отговор
    КВОТО КАЖЕ СТАЛИН ,ИНАЧЕ НЕПОСЛУШАНИЕТО ВОДИ ДО САМОУБИЙСТВО ,ИНФАРКТ ,ХЛЪЗГАВ ПЪТ ,А ЖИВОТА Е МИЛ
  • 14 неБоко, с дънките

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Боко с шлифера":

    Боко е лицемер демагог и лъжец. ГЕРБ са мнозинство в 3 мандата в НС и ако искаха, щяха да гласуват правилно законите, но той и хората му само лапат пари и не искат. Боко е също толкова виновен за такива като тия мутри, колкото и предните на власт. Той лъга многократно този народ и по древните Закони би трябваало да е на дръвника, но с такъв умрял народ тук си папа парички и стои на власт. Овчи народ с вълци начело, какъв просперитет очакваш?
  • 15 1234

    1 0 Отговор
    Възнамерявали да извършат планирани действия срещу служители на ГДБОП. Интересно какво обвинение ще им повдигнат.
    После съдиите били виновни.
  • 16 Хирург

    3 0 Отговор
    Гешев, гешев, да не те нарочат, че отърване няма. Не ни е известна хируфгичната ви точност, защото ако става въпрос за защита на обикновени хора- не могат да ви намерят под дърво и камък. Явно са ви накърнени интересите, и сега впрягате т.нар. "държава" да свърше "законно" работата. Смешни и жалки сте.
  • 17 Фффф

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ ГАН4О":

    Тези 1месец преди да ги задържат наредиха хора без вина да лежат а само се нагласиха запалиха 2 коли в Костинброд искам ако наистина има хора да разпитат тези койта са защитени свидетели а такива има от тази група много даги разпитват нали са МВР и ГДБОП нека разкриват и палежи не само порачителство за убийства на Прокурори и Полицаи
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове