Last news in Fakti

3 Юли, 2018 09:13 2 006 0

Издирват четирима от бандата за покушения срещу полицаи и магистрати

  • белезници-
  • банда-
  • иван йосифов-
  • йоско костинбродския

Групата се е занимавала с разпространение на наркотици и е в полезрението на ГДБОП от средата на 2017 г.

Продължава издирването на четирима души от разбитата банда за разпространение на наркотици, за която се твърди, че готвела покушения срещу прокурори и полицаи.

В понеделник стана ясно, че при съвместна операция на прокуратурата и ГДБОП са задържани 13 участници в престъпната група, които вече са привлечени към наказателна отговорност, други 4-ма са обявени за общодържавно издирване.

Разбиха престъпна група, готвела убийства и побои на прокурори и полицаи

Групата се е занимавала с разпространение на наркотици и е в полезрението на ГДБОП от средата на 2017 г. Тя е опитвала да разшири дилърската си мрежа и е принуждавала непълнолетни и малолетни да продават наркотици. Преди два месеца е била получена информация за планирани действия срещу служители на ГДБОП, Главна дирекция "Национална полиция" и Специализираната прокуратура. Тази група е съставила списък със служители на МВР и на Спецпрокуратурата, спрямо които са се планирали според доказателствата телесни повреди включително и убийства, каза шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев.

Той обясни, че сред мотивите на групата за набелязване на определени служители от полицията и прокуратурата е отмъщение, защото те са работили активно срещу организираната престъпност. Ще бъдем безкомпромисни към такива случаи, увери Гешев.

Ядрото на групата е задържано в района на връх Шипка. Проведената операция е мащабна, извършени са над 100 претърсвания на адреси, отчетоха от МВР. Десет от задържаните Специализираният наказателен съд е оставил за постоянно в ареста през уикенда, а един е със съща мярка по друго досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА