17 Февруари, 2021 17:06 8 207 11

Ясна е присъдата на сина на Йоско Костинбродския

  • иван йосифов-
  • присъда-
  • 8 години

Наказанието на Иван Йосифов е 8 години затвор при строг режим. Заедно с него за виновен е признат и Петко Стоянов, осъден на четири години затвор

Ясна е присъдата на сина на Йоско Костинбродския - 1

Специализираният наказателен съд призна за виновен Иван Йосифов, син на Йосиф Йосифов - Костинбродския, за ръководител на престъпна група и за приготовления за убийства, съобщиха от съда.

Наказанието на Йосифов е 8 години затвор при строг режим. Заедно с него за виновен е признат и Петко Стоянов, осъден на четири години затвор.

Групата, ръководена от Иван Йосифов, бе разбита на 27 юни 2018 година при операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в София и областта. Синът на Йоско Костинбродския и Петко Стоянов познавали всеки от привлечените участници, както и опита им в разпространението на наркотици. Нарекли престъпното сдружение "Фирмата", а като негова крайна цел определили завладяването на наркопазара в София.

Непосредствено след Йосифов и Стоянов в йерархията стоял Стефан Гевгелийски, макар участието му да се изчерпвало само с указания и поръчки, тъй кото изтърпявал присъда в Софийския затвор.

През май 2018 г. Гевгелийски възложил на Йосифов и Стоянов задачата да организират убийствата на двама прокурори от специализираните прокуратури и двама разследващи полицаи.

Ръководителите на групата свикали среща с част от участниците, както и с други неустановени лица, на която били обсъдени начините на покушенията, на кои доверени лица може да се възложи изпълнението, какви оръжия да бъдат използвани. Йосифов и Стоянов дали указания на членове на групата да проследяват ежедневния маршрут на придвижване на поръчаните за убийство, да установяват ежедневните и обичайните им навици, както и местата, където живеят, които посещават, където обичайно паркират личните си автомобили.

Спецмагистратите постановиха присъда от 5 години "лишаване от свобода" за Стефан Гевгелийски за това, че подбуждал Иван Йосифов и Петко Стоянов към извършване на убийства, като беше оправдан за това да е участвал в организирана престъпна група.

Красимир Петров също е оправдан за повдигнатото му обвинение за участие в организирана престъпна група.

Други двама, Борислав Йоневски и Васил Стоянов, са осъдени на по пет години затвор, а Борислав Алексиев и Валери Владов са получили по четири години за участие в организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотични вещества.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в петнадесетдневен срок от днес пред Апелативния съд.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Pilot

    41 0 Отговор
    В България останаха само такива б.оклуци !
  • 2 Опааа

    42 2 Отговор
    Ясно, ченгета и прокуратура(в случая и съда) са се задействали по-сериозно щото е имало нарочени за трепане техни хора.......иначе, сещате се!
  • 3 Един от народа

    27 1 Отговор
    Браво на правосъдието. Поздрави за малките присъди
  • 4 Един от народа

    20 0 Отговор
    Не си мислете ,че можете да крадете желязо и бакър. Там съдът няма да е толкова снизходителен.
  • 5 сектант

    12 0 Отговор
    най-добрата фирма зънгър зънгър лак в затвора
  • 6 гадно

    28 2 Отговор
    Това, ако се беше случило във Филипините по заповед на президента Дутерте такива ги гърмят на място без да се хабят да ги съдят.

    Коментиран от #10

  • 7 ИВАН

    25 0 Отговор
    Емблематична муцунка ти вади тоя ке.леш - нагличка и тъпичка - такива ги има много, с лопата да ги ринеш

    Коментиран от #11

  • 8 Дамм

    9 4 Отговор
    Явно са щели да опукат някоя ГОЛЯМА ТИКВА, затова ще лежат в затвора!
  • 9 Асен Черваров

    1 0 Отговор
    Чупи от Пещера.

    Ауу, колко симпатичен младеж. Пратете го в мойта килия за да го превъзпитам
  • 10 Сравнение

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "гадно":

    Грешиш, не е точно така, знам го от човек, който е живял там...закона е такъв, ако ти знаеш, че някой продава наркотици и го убиеш-няма проблеми, ако нямаш оръжие, отиваш в полицията, взимаш, убиваш и го връщаш-пак няма проблеми...а този закон е от 2019г,ако държавен служител ти поиска подкуп имаш право да го застреляш,за съжаление само в крака и пак няма проблеми...там със сигурност полицаите не питат "и кво праи ся?"...
  • 11 риро

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "ИВАН":

    Физиономия на Тъпанар, възпитаник на фейсбук. Морални ценности: стремеж към пари. На всяка цена.