Отидете към основна версия

12 981 53

Десет цигани "скочиха" на двама полицаи в Хасково

  • цигани-
  • република-
  • хасково-
  • роми

Единият от служителите на МВР е пострадал леко

Двама полицаи бяха нападнати, а един от тях пострада, след като са се отзовали на сигнал в хасковския квартал "Република", известен с това, че е населяван предимно от цигани. Общо 10 души проявили агресия срещу двамата служители на реда, като ги нападнали, включително с брадви, което наложило и употреба на оръжие от страна на униформените.

Първоначално в районното управление в Хасково бил получен сигнал от 20-годишна жена, че съпругът ѝ и неговия баща са я изгонили от палатката, в която живее, намираща се в кв. „Република”. В същото време са я заплашили, че ще я изнасилят и ще и вземат 2-годишното ѝ дете.

За реакция на сигнала на място бил изпратен автопатрул за проверка, при което били установени 28-годишният мъж, с когото момичето живеело и 54-годишният му баща. Двете лица, в присъствието на полицаите, отправили заплахи към жената за убийство и категоричен отказ да ѝ бъде върнато детето.

Циганите били предупредени устно от служителите на МВР да прекратят противоправното си поведение и са поканени в сградата на РУ-Хасково за изясняване на случая и вземане на отношение, при което лицата категорично отказали.

Нарушителите на реда започнали да отправят закани и заплахи за саморазправа към полицаите и в същото време с два леки автомобила пристигнали други осем цигани, които, без да имат отношение към случая, нападнали служителите с предварително подготвени брадви, сапове и улуци.

Един от тях е нанесъл удар с юмрук в областта на главата на един от полицаите. За овладяване на ситуацията и недопускане на последващи посегателства било използвано огнестрелно оръжие, вследствие на което са задържани пет от лицата. Трима от извършителите на хулиганските действия са избягали и се укриват. Издирват се.

При употребата на огнестрелното оръжие няма пострадали. Служителят, пострадал при инцидента, е прегледан в спешния център в Хасково. Установено е, че е с с нанесена лека телесна повреда.

По случая е образувано бързо производство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини