Last news in Fakti

3 Август, 2018 15:41 3 376 12

Ангел Джамбазки: Очаквам до ден-два МВР да респектира и профилактира махалата

  • хасково-
  • цигани-
  • роми-
  • ангел джамбазки-
  • престъпност

Крайно време е държавата да се стовари с всичката си сила върху циганската престъпност

Ангел Джамбазки: Очаквам до ден-два МВР да респектира и профилактира махалата - 1

Позиция на българския представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки във връзка с поредния случай от последните дни на циганско нападение над униформени служители на МВР.

Полицаи бяха нападнати, като един от тях пострада, след като се отзовали на сигнал в хасковския квартал „Република“, известен с това, че е населяван предимно от цигани. Общо 10 души проявили агресия срещу двамата служители на реда, като ги нападнали, включително с брадви, което наложило и употреба на оръжие от страна на полицаите.

Ето какво написа по темата Ангел Джамбазки на официалната си страница във „Фейсбук“:

Днес аз съм Димитър Кючуков. Защото отново група цигани – катунари снощи нападнаха полицая Димитър. Вчера беше Димитър, утре ще е Иван, а вдругиден ваш познат, син или роднина.

Поредното нагло нападение, извършено от цигани, над униформен служител, който изпълнява служебния си дълг да се грижи за сигурността на обществото ни. Същото това общество, което в отговор и за благодарност го пребива и се гаври с пагона му. Същото това общество, което крещи насреща му, плюе в лицето му и му вади брадви, лопати, секири. За благодарност. Не, това не е нашето общество. Това са циганите, които са туморът в нашето общество. Нагли, арогантни, безнаказани.

Общо взето вече ми писна от подобни случаи. Тази безнаказаност и липса на каквато и да било отговорност от страна на циганите трябва да приключи. Трябва веднъж завинаги да спрем да си затваряме очите за подобни случаи и да спрем да делим обществото ни на две – едни, за които важат всички закони, правила и задължения, и други, за които важат само тези правила, които ги облагодетелстват и им дават права. Крайно време е да се вземат мерки, да се изреже туморът, да заиграе сопата. Защото утре вече ще е късно.

Твърдо заставам зад действията на полицията и подкрепям взетото от тях решение да използват огнестрелното си оръжие, защото ако не бяха го използвали, днес щяхме да имаме още едно полицейско семейство в траур.

И преди да ми кажете, че имаме министър в МВР и трябва да спра да пиша тук ще ви отговоря така. В Министерството на вътрешните работи има недостиг на полицаи, недостигът е предимно в селища, където циганското население е над 30% и това нежелание за работа не се дължи на ниските заплати, защото те не са такива, особено за по-малките градове.

Този недостиг се дължи на това, че тази професия, удобно или не, бе превърната в лоша дума. Да бъдеш полицай бе превърнато в нещо лошо. Да, това се дължи на гнилите ябълки в системата, но и на всички нас и вас, които през годините винаги плюехме по тези, които крещящо не си вършиха работата, но не подкрепяхме тези, които правеха всичко възможно да пазят реда в града си.

Крайно време е държавата да се стовари с всичката си сила върху циганската престъпност, да покажем на тези граждани, че не са повече от останалите и че освен привилегиите, които ползват от държавата, имат и задължения. Едно такова задължение е да спазват законите, установения ред и да зачитат органите на реда. Очаквам до ден-два МВР да респектира и профилактира махалата. Тарторите да се извикат. Всички с подобни прояви да преминат през „дружески беседи“. Защото иначе ще им намерим подходящо място – широко 2 на 1, с тоалетна и единственият им допир до външния свят ще е както се пееше в една песен, когато са „въоръжени с малки чукчета да чукат чакълчета и с кирки и лостове да поправят мостове“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    4 19 Отговор
    Хайдуци нападат заптиета...нищо ново по тия земи...
  • 2 Един човек

    9 0 Отговор
    Дали?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 стига приказки

    23 2 Отговор
    Има да чакаш, с думи не става, дела трябват Джамбазки, ама от топлият стол в ЕП само с грачене не става.
    Същите популисти бяха и патриотите, но до момента показват само ,че са силни в яденето на кифтета и в прибирането на пара от разни комисии и други далаверки.
  • 5 гррррр

    5 10 Отговор
    Ей популист смешен.. кой му вярва на тоя палячо?
  • 6 Да го кажем направо.

    16 0 Отговор
    Много политкоректно говориш г-н Джамбзки...Кажи си го както трябва--време е за лопатата-само принципа на лопатата ще свърши работа...Груб и първичен принцип--но ефективен...
  • 7 ПОТЪРПЕВШ Е ПОСЛУШНИЯТ НАРОД

    13 0 Отговор
    Корупцията и престъпноста ЦЪФТИ. Евро и западни стандарти и ценности не съществуват, освен като предтекст и демагогия ! ДЕ е ДЕМОКРАЦИЯТА - равните права ? Едни безчинстват а други търпят!
  • 8 ЦДГ

    2 6 Отговор
    Този вид на персонал от детска градина е научил думички, които никога не ги виждал в действие
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Пиар

    1 0 Отговор
    Джамбаски ти се заеми с тая работа да покажеш на МВР как се прави.
  • 11 Mорук

    2 0 Отговор
    Почвайте ги със Симеонов кара-качанов и лидеров да не забравите шумометъра и тъпомера искаме ви онлайн
  • 12 фак..ти от Курилово

    1 0 Отговор
    АНГЕЛ ДЖАМБАЗКИ Е ДОКАЗАН ПСИХИЧНО БОЛЕН ЧОВЕК,НО ТАКИВА КАТО НЕГО СЕ ИЗБИРАТ С КОНКУРС ЗА ДА ВЛЯЗАТ В КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ СРЕДИ,КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СИ ХАХО,ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ МОЖЕШ ДА ЛАВИРАШ. ТАКИВА ХОРА СА 99%В ПАРТИЯТА.УБИВАТ,КРАДЪТ,ЛЪЖАТ
    СЛЕД ТОВА ОТИВАТ НА БУЗЛУДЖА КЮЧЕЦИ ДА ИГРАЯТ.ВСЕ ЕДНО НИЩО НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО,А И ЗАКОН НЕ ГИ ЛОВИ,ЗАЩОТО СА НЕВМЕНИЯЕМИ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове