Отидете към основна версия

17 Август, 2018 09:17, обновена 17 Август, 2018 09:17 5 422 19

Бранимир Ботев: Мутри нагло сплашват фамилията ми

  • бранимир ботев-
  • мутри-
  • туризъм

След медийните си коментари за туризма Бранимир Ботев получил и „определени съвети”

Въоръжени маскирани мъже са проникнали в къщата на Бранимир Ботев във Варна. Това е станало около 22 – 22.15 часа.

По това време бившият заместник-министър на туризма не е бил в дома.

Това заяви Бранимир Ботев пред „Нова телевизия“. Той посочи, че смята, че това е било опит за сплашване.

„Опитът за проникване в дома ми стана дни, след като отправих критики към министъра на туризма Николина Ангелкова.

Това беше демонстративен опит за сплашване, а не грабеж“, заяви Бранимир Ботев. Той се закани да сезира всички институции в Европа за това, което става в България.

Около 22:10 ч. снощи в дома на Ботев били децата и майка му. Маскираните прескочили оградата, но синът на Ботев бил на терасата, развикал се, подал сигнал в полицията и това спряло бандитите да не влязат в къщата.

„Аз не съм бил вкъщи, затова съм още по-обезпокоен“, каза пред „Здравей, България“ бившият заместник-министър на туризма.

„Психически няма как това да се преодолее. Травмата е жестока, аз съм обикновен човек като всички българи. Нямам охрана от НСО и никога не съм имал”, подчерта Бранимир Ботев.

Според него причината за случилото се е „безкрайно остро интервю”, което дал преди дни за телевизия "България он ер". Основният акцент в него: „Начинът, по който се управлява туризмът от Ангелкова и хората около нея, предоставя индустрията в ръцете на мутрите”. След медийните си коментари за туризма Бранимир Ботев получил и „определени съвети”.

Той уточни, че домът му бил осветен снощи, отпред имало три автомобила, жилището му е в близост до Евксиноград, но това не спряло наглеците, прескочили оградата му.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини