Отидете към основна версия

2 482 3

Закопчаха млад хакер, източил картата на военен

  • хакер-
  • военен

Подобни случаи бяха регистрирани многократно от началото на годината

22-годишен бургаски хакер с инициали П.Д. е заловен след акция на Икономическа полиция при ОД на МВР в Бургас. Младият бургазлия създал фишинг сайт – имитирал популярна платформа за онлайн игри и поръчки, с която е подмамил военннослужещ от Карлово да се регистрира. Щом стигнал до кредитната му карта той направил няколко транзакции и източил 900 лева.

След извършено претърсване, разрешено от Окръжен съд – Бургас, в дома на П.Д. са намерени вещи и предмети, имащи отношение към осъщественото престъпление. Бургазлията е задържан за срок от 24 часа.

Припомняме, че това е поредният случай, при който служители от сектор „Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас са установили неправомерно ползване на чужди платежни инструменти.

Подобни случаи бяха регистрирани многократно от началото на годината, като тенденцията е неправомерните транзакции в интернет пространството да се запазват, което предполага повишена активност на оперативните действия, извършвани от спец-служителите на сектор „Икономическа полиция”.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини