Отидете към основна версия

13 661 13

Застреляха един от "Наглите"

  • наглите-
  • кирил кирилов-
  • шкафа-
  • разстрел
Снимка: БГНЕС

Кирил Кирилов, с прякор Шкафа, свързан с групата за отвличания „Наглите", беше застрелян малко преди полунощ пред бл. 353 в столичния кв. „Младост". Той се опитал да избяга от нападателите, но вече бил ранен в крака и убийците му го настигнали пред входа, в който живеел.

Кирилов е с три огнестрелни рани по тялото. Първоначално бил прострелян в крака и се опитал да избяга от нападателите си, но бил настигнат и убит пред входа на блока, в който живее.

Тази сутрин полицията извършва повторен оглед на мястото на убийството.

Шкафа бе арестуван при операция „Наглите” 2. Той се включил в престъпната група на по-късен етап и е участвал в похищенията на бизнесмена Киро Киров и студента Румен Гунински. Смята се, че е сред онези членове на бандата, които пряко са отвличали жертвите и са ги съпровождали до къщата във Вакарел, използвана от похитителите.

„Той е един от първите, задържани по операция „Наглите" във връзка с отвличанията. Сигналът за убийството му е получен в 7 РПУ около 21.58 ч. По наши данни, вероятно стрелбата е станала около 21.45 ч. - 21.50 ч. Убитият е бил жив може би някъде до 22.05 часа", каза Иво Спиридонов, зам.-началник на СДВР.

В началото на миналата година съдът промени наложената мярка „задържане под стража" на Киро Шкафа в подписка, тъй като тя се дублирала с излежавана по същото време от него присъда във врачанския затвор.

Кирил Кирилов е вече осъждан за грабежи. Той е смятан за близък на един от лидерите на групата „Наглите" Прокопи Прокопиев - Културиста.

Само преди два дни прокуратурата поиска 12 години затвор за Кирилов, заради участието му в двете отвличания. В понеделник финалните пледоарии по мегапроцеса „Наглите" продължават. След като в петък прокуратурата поиска общо 153 години затвор за деветимата подсъдими, трябва да стане ясно какво наказание смятат за справедливо жертвите на групата за отвличания.



 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини