Last news in Fakti

26 Март, 2012 09:19 2 422 0

Отвлечени: Защо Шкафа беше на свобода?

  • наглите-
  • киро киров-
  • румен гунински-
  • шкафа
Отвлечени: Защо Шкафа беше на свобода? - 1
Снимка: БГНЕС

Шокиран съм, че този човек е бил на свобода. Нямаше да го убият, ако бе в ареста. Такъв коментар направи пред ТВ7 бизнесменът Киро Киров, отвлечен от „Наглите“, за вчерашния разстрел на свързания с групата  Кирил Кирилов-Шкафа.

„Не следя делото в подробности, но този човек е бил освободен, и то срещу подписка. Много по-добре да беше осъден, за да види как е в затвора и какво е липсата на свобода“, каза Киров.

Киров е на мнение, че убийството може да е свързано с информация, която Шкафа имал за по-висшестоящи. 

Осем куршума пронизаха Шкафа вчера в столичния квартал „Младост“. Това стана ден след като прокуратурата поиска общо 150 години затвор за членовете на групата за отвличания, а делото е пред финал. Шкафа е един от първите, задържани по операция „Наглите" във връзка с отвличанията.

Единствено Кирил Кирилов-Шкафа зададе въпрос по време на процеса в съда. Аз казах, че съм възприел тези, които ме отвлякоха като полицаи. Той ме попита "мислиш ли, че са те отвлекли полицаи", разказа за любопитната подробност Киро Киров. Той има съмнения, че е възможно Шкафа е да е искал да издаде "мозъка" на "Наглите". 

На живо от Правец се включи и Румен Гунински-баща. Той е кмет на града, а синът му Румен Гунински бе последната жертва на групата.

Учуди ме факта, че този човек е пуснат на свобода, след като е един от основните обвиняеми за последните отвличания. Вероятно е казал, че ще направи самопризнания и някой е решил да го отстрани, е хипотезата на Гунински. Наблюденията му показват, че в съдебна зала тези хора са били прекалено спокойни. 

„Те действително се държаха нагло в съдебна зала. Той (Шкафа) се държеше много агресивно в съдебната зала, дори се опитваше реплика съдията“, спомни си Гунински за процеса. 

Конкретните въпроси обаче изваждаха агресията в тях. Личното ми мнение е, че има още хора, които са участвали в похищенията, добави Румен Гунински.

Твърди се, че именно Кирилов е физическият извършител на отвличането на Киро Киров и Румен Гунински.

В началото на миналата година съдът промени наложената мярка „задържане под стража" на Киро Шкафа в подписка, тъй като тя се дублирала с излежавана по същото време от него присъда във врачанския затвор.

Кирил Кирилов е вече осъждан за грабежи. Той е смятан за близък на един от лидерите на групата „Наглите" Прокопи Прокопиев - Културиста. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА