Отидете към основна версия

6 324 6

Криминални типове с дрога в колите въртят боеве с питбули

  • питбули-
  • боеве-
  • самоков

Полицаите са иззели 15 питбула, които са били доведени за боевете

Близо 70 души са задържани за 24 часа и разпитани след акцията на полицията, която спря нелегални боеве с питбули в неделя, съобщи TrafficNews. Тогава униформените изненадаха организаторите на кървави схватки близо до Иструм парк при Шишмановския манастир "Успение Богородично". Светата обител се намира на 13 км от Самоков и в близост до язовир "Искър".

Половината от арестуваните са криминално проявени. Повечето са от Самоков, но има и от други градове. В местността край Шишмановския манастир са претърсени 30 автомобила, като в голяма част от тях са открити наркотици. Претърсени са множество адреси, където също е намерена дрога, разказаха участници в акцията.

Полицаите са иззели 15 питбула, които са били доведени за боевете. Още едно животно е било в много тежко състояние след схватка и спешно е откарано при ветеринарен лекар.

За организатор на кучешките боеве е сочен Валентин Варела от Самоков, който в момента се издирва.

По информация на TrafficNews на въпросното място от години се организират боеве с кучета от породата питбул. По време на схватките се правят и големи залози. Боевете продължават, докато собственикът на някое от кучетата се откаже и го оттегли. Често обаче се стига и до фатален край за четириногите гладиатори. До една година затвор и до 10 000 лева глоба предвижда Наказателният кодекс за организаторите на бой с животни.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини