Last news in Fakti

15 Април, 2019 17:33 6 320 6

Криминални типове с дрога в колите въртят боеве с питбули

  • питбули-
  • боеве-
  • самоков

Полицаите са иззели 15 питбула, които са били доведени за боевете

Криминални типове с дрога в колите въртят боеве с питбули - 1

Близо 70 души са задържани за 24 часа и разпитани след акцията на полицията, която спря нелегални боеве с питбули в неделя, съобщи TrafficNews. Тогава униформените изненадаха организаторите на кървави схватки близо до Иструм парк при Шишмановския манастир "Успение Богородично". Светата обител се намира на 13 км от Самоков и в близост до язовир "Искър".

Половината от арестуваните са криминално проявени. Повечето са от Самоков, но има и от други градове. В местността край Шишмановския манастир са претърсени 30 автомобила, като в голяма част от тях са открити наркотици. Претърсени са множество адреси, където също е намерена дрога, разказаха участници в акцията.

Полицаите са иззели 15 питбула, които са били доведени за боевете. Още едно животно е било в много тежко състояние след схватка и спешно е откарано при ветеринарен лекар.

За организатор на кучешките боеве е сочен Валентин Варела от Самоков, който в момента се издирва.

По информация на TrafficNews на въпросното място от години се организират боеве с кучета от породата питбул. По време на схватките се правят и големи залози. Боевете продължават, докато собственикът на някое от кучетата се откаже и го оттегли. Често обаче се стига и до фатален край за четириногите гладиатори. До една година затвор и до 10 000 лева глоба предвижда Наказателният кодекс за организаторите на бой с животни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доктор Дулитъл

    12 0 Отговор
    Лошо ми е !
  • 2 Пешо

    35 5 Отговор
    Нищо няма да им направят, просто идват избори и с такива новини се заглушава апартаментгейт.
  • 3 Брат ми

    38 3 Отговор
    Ченгетата какво очакват да намерят при обиск на тия боклуци? Книга от Вазов ли? Това са утайки,измет. Разстрел на място. Само това ще ги спре.
  • 4 Октопод

    23 2 Отговор
    До една година и 10 000 лв. После се питаме защо престъпността е висока ! Е не са и цигани та да псувате,обиждате и заплашвате ! Тези мръсници и за сапун не стават ! Пуснете ги на кучетата!!!
  • 5 Batushka

    13 3 Отговор
    Колко автомобила са били БМВ?

    Коментиран от #6

  • 6 Един там

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Batushka":

    Поне половината...