Отидете към основна версия

4 506 12

Дадоха на съд депутата Димитър Аврамов

  • димитър аврамов

Народният представител от ДПС е обвинен за търговия с влияние

Снимка: БГНЕС, архив

Специализираната прокуратура предаде на съд народния представител от ДПС Димитър Аврамов заради търговия с влияние.

Той и двама негови помагачи са обвинени, че от 6 до 17 юли 2012 г. в Бяла Слатина, Плевен, Монтана са поискали 220 000 лева от бизнесмен и право на ползване на земеделски земи, собственост и арендувани от фирма на бизнесмена.

Прокуратурата твърди, че депутатът взел 100 000 лева, за да упражни влияние на директора на Областна дирекция "Земеделие" в Монтана да отмени своя заповед.

Парите били искани и за да се упражни влияние и върху началника на полицията Монтана, за да осигури охрана за достъп до масив в землището на село Стубел.

Аврамов беше арестуван през юли 2012 г. По онова време той беше депутат от ГЕРБ, но след задържането веднага беше изключен от партията. През 2016 г. Софийският градски съд оправда Аврамов, но година по-късно Софийският апелативен съд отмени оправдателната присъда и върна делото на първата инстанция поради съществени нарушения.

През 2017 г. Аврамов отново влезе в Народното събрание, но този път от листите на ДПС. Главният прокурор поиска имунитета му, а той доброволно се отказа от него.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини