Last news in Fakti

16 Април, 2019 16:36 4 486 12

Дадоха на съд депутата Димитър Аврамов

  • димитър аврамов

Народният представител от ДПС е обвинен за търговия с влияние

Дадоха на съд депутата Димитър Аврамов - 1
Снимка: БГНЕС, архив

Специализираната прокуратура предаде на съд народния представител от ДПС Димитър Аврамов заради търговия с влияние.

Той и двама негови помагачи са обвинени, че от 6 до 17 юли 2012 г. в Бяла Слатина, Плевен, Монтана са поискали 220 000 лева от бизнесмен и право на ползване на земеделски земи, собственост и арендувани от фирма на бизнесмена.

Прокуратурата твърди, че депутатът взел 100 000 лева, за да упражни влияние на директора на Областна дирекция "Земеделие" в Монтана да отмени своя заповед.

Парите били искани и за да се упражни влияние и върху началника на полицията Монтана, за да осигури охрана за достъп до масив в землището на село Стубел.

Аврамов беше арестуван през юли 2012 г. По онова време той беше депутат от ГЕРБ, но след задържането веднага беше изключен от партията. През 2016 г. Софийският градски съд оправда Аврамов, но година по-късно Софийският апелативен съд отмени оправдателната присъда и върна делото на първата инстанция поради съществени нарушения.

През 2017 г. Аврамов отново влезе в Народното събрание, но този път от листите на ДПС. Главният прокурор поиска имунитета му, а той доброволно се отказа от него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 само питам

    24 3 Отговор
    Митко циганина, търгувал с влияние докато бил виден кадър на ГЕРБ ... Да се чудиш на Доган, за какво ги събра по едно време такива мастити цигани, та после трябваше да ги разкарва и от ДПС!
  • 2 Смех смех

    18 3 Отговор
    Погледнете ГЕРБ и ДПС скаква шума са напълнили парламента смех

    Коментиран от #9

  • 3 Философа

    20 1 Отговор
    И чакате тая държава да се оправи някога? ХАХАХАХАХА ХАХАХАХАХА
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ernesto Guevara

    14 1 Отговор
    Гербер ли е все КРАДЕ
  • 6 Цацаратурата

    12 0 Отговор
    направо се оля - 7 години разследва случая, скоро давностния срок ще изтече и делото ще отиде на боклука. Съд за тези гадни корумпета от Специализираната цацаратура.
  • 7 4321

    8 1 Отговор
    Как може всички герберасти да са толкова крадливи

    Коментиран от #12

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 До смех

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Смех смех":

    Шумкарите са от ед а друга партия бе галфон.
  • 10 Биде

    2 1 Отговор
    Боже,Боже до къде се и ни докараха!!! Някакъв полуграмотен мангал да упражнява влияние и натиск а ние и държавата безучастно да гледаме и сега за прах в очите ни ще го съдят, но 99% няма да го осъдят!!!!
  • 11 Ева

    1 1 Отговор
    Всички герберисти от Монтана са крадливи шопари и бяха изгонени позорно.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.