Отидете към основна версия

4 326 10

Психично болен тероризира "Люлин". Напада и бие хора

  • психично болен-
  • луд-
  • люлин

Полицаите коментирали, че мъжът е освидетелстван и често бил задържан

Снимка: shutterstock

Психичноболен мъж напада случайни минувачи в столичния квартал "Люлин", алармира в социалните мрежи Георги Ибишев. Той станал жертва на безпричинната агресия в понеделник на обяд. Георги бил с приятелката си в квартала, където паркирал колата.

Когато слязъл от нея, неочаквано бил нападнат в гръб от непознат мъж.

Паднал на земята, а нападателят продължил да го удря. 38-годишният Георги се защитил, намесили се и очевидци. Някой от тях се обадил на тел. 112 и минути по-късно пристигнал полицейски патрул на Девето Районно управление. Нападателят бил отведен в РУ и по-късно освободен.

Полицаите коментирали, че мъжът е освидетелстван и често бил задържан заради подобни прояви. Други жители на квартала също ставали жертва на агресията му.

Ибишев пък подал жалба и се прегледал при съдебен лекар. "Аз сега се чувствам добре, но реших да разкажа за преживения кошмар в социалните мрежи, за да предпазя други хора", обясни Ибишев предTrafficNews.

Според него държавата не полага достатъчно грижи за хората с психични проблеми, което ги превръща в заплаха за околните.

От МВР потвърдиха за инцидента, но не коментираха твърденията на Ибишев, че нападателят е регистриран като псхичноболен.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини