Отидете към основна версия

7 535 30

Софиянки се омъжват за индийци за хиляди евро

  • фиктивен брак-
  • булка-
  • индийци

Целта на пакистанците и индийците е била нелегална миграция

Снимка: Shutterstock

Група, която осигурявала булки за фиктивни бракове с индийци и пакистанци, беше разбита при акция на Гранична полиция и СДВР под ръководството на Специализираната прокуратура, съобщиха от МВР.

Като обвиняеми са привлечени две жени и мъж българи, както и един индиец. Те са задържани за 72 часа като членове на организираната престъпна група. Извършени са претърсвания на адреси в столицата, откъдето са иззети веществени доказателства.

Работата по случая е започнала още през 2017 г. по сигнал за трафик на хора. По първоначални данни четиримата участници в групата набирали жени от София, с които мъже от Индия и Пакистан да сключат фиктивни бракове.

Кандидат-булките били примамвани с обещания за финансова изгода. Тарифата е била плаваща, но поне няколко хиляди евро, разкриха участници в разследването.

Целта на пакистанците и индийците е била нелегална миграция чрез законови разрешителни режими въз основа на сключени бракове с гражданки от Европейския съюз. Азиатците и техните булки софиянки са подписвали брачните договори у нас, в страни от Западна Европа и в Кипър.

Впоследствие чужденците се регистрирали на адреси в съответните държави и кандидатствали за продължително пребиваване на територията на страни от Западна Европа, възползвайки се от сключените фиктивни бракове с българските гражданки.

Жените, въвлечени в незаконната дейност, били принуждавани да съдействат на индийците и пакистанците пред съответните миграционни власти в различни страни – Австрия, Белгия, Дания и др.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини