Отидете към основна версия

2 706 4

Разкриха две наркооранжерии в София (СНИМКИ и ВИДЕО)

  • наркотици-
  • марихуана-
  • канабис-
  • дрога-
  • наркооранжерии

Задържан е 31-годишен мъж

Снимки и видео: МВР

Вчера, в хода на проведена на територията на София операция, служители на ГДНП са разкрили две наркооранжерии. Те са задържали 31-годишен мъж, занимавал се с отглеждане на наркотични растения.

Действията са проведени под наблюдението на Софийската районна прокуратура. В хода им са извършени процесуално-следствени действия на два адреса в столицата.

На единия, ползван от мъжа под наем, криминалистите открили оранжерия със засадени 585 растения в напреднал етап на развитие и оборудвана с въздухоотводи, поливна система, обезмирисители, лампи, суха маса и везни.

В рамките на операцията те установили, че мъжът притежава и апартамент в затворен комплекс в София. При предприетото претърсване на адреса, полицаите се натъкнали на 172 растения, отглеждани в парници, оборудвани с влагоуловители, въздухомери, таймери.

На задържания е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 354а и чл. 354в от НК. По случая е образувано досъдебно производство за отглеждане и държане на наркотични вещества /растения и работата по документирането му продължава под ръководството на Софийска районна прокуратура.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини