Отидете към основна версия

6 699 8

88 бона чезнат мистериозно от банкомат

  • мвр-
  • созопол-
  • банкомат

 88 000 лв изчезнаха мистериозно от банкомат, монтиран с сградата на Община Созопол. Около 15.15 часа вчера. в Районно управление «Полиция» - Созопол е получено съобщение от управителя на банков клон в за кражба, извършена от АТМ / банкомат/. При извършения първоначален визуален оглед не са констатирани следи от взлом по банкомата, както от външната, така и от вътрешната част, съобщават от МВР.

Установено е, че на 27 април машината за пари е заредена със сума в размер на 120 000 лева от служителите на частна фирма за съпровождане на ценни пратки и пари. Сумата била разпределена в четири касети: две – с по 20 000 лева и две – с по 40 000 лева, пломбирани с оловни пломби/. В банкомата е поставена и пета касета, празна и пломбирана, в която да се събират отхвърлени от устройството банкноти.
Поради отчитане липсата на пари в банкомата, отново са извикани служители на въпросната фирма за ново зареждане. При отваряне на машината е установено, че три от кутиите са с липсващи пломби.

Всички кутии са извадени и пренесени до офиса на банковия офис, като при направената справка е установено, че от банкомата, чрез транзакции са изтеглени банкноти в размер на 30 780 лева.

При отваряне на останалата една запечатана касета е констатирано, че същата е празна, а в касетата за отхвърлени банкноти има сума в размер на 600 лева.

Липсващата сума от АТМ е в размер на 88 620 лева. Касетите заедно с двете налични пломби са предадени в Базовата научно-техническа лаборатория за изследване. Банкоматът се охранява от частна охранителна фирма, която не е отчела нарушения за периода от зареждането му на 27.04.т.г. до момента на констатиране на липсите. По случая в Районно управление «Полиция» - Созопол е образувано досъдебно производство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини