Отидете към основна версия

8 570 12

Задържан е Евелин Банев - Брендо

  • брендо-
  • евелин банев-
  • задържан
Снимка: БГНЕС

Евелин Банев - Брендо е задържан за 24 часа в полицията. Това е станало в Созопол, съобщиха от МВР и уточниха, че задържането е по подозрение за извършване на престъпление.

Предстоят процесуално-следствени действия за установяване на обстоятелствата по случая и евентуалната му съпричастност  към него. Работата продължава от служители на ГДБОП, уточняват от вътрешното министерство.

Евелин Банев-Брендо е задържан за първи път на 17 април 2007 г. Той е обявен за общодържавно издирване заедно със съпругата си Десислава и още двама свои съучастници по обвинение за пране на над 2 млн. евро още през 2006 г.

Според източници от полицията Брендо е човекът, който организира прането на мръсните пари, спечелени от трафика на кокаин от Латинска Америка за Европа. През повечето време той живее в Австрия и Холандия, откъдето управлява финансовите потоци. Част от тях са инвестирани в България чрез редица новосъздадени строителни фирми.
 

През 2005 година беше убит Константин Дишлиев, баджанак на Брендо, припомня бТВ. Твърди се, че е убит заради международна сделка за кокаин. Двамата имат общи фирми, които са разследвани за пране на пари в Германия и България.

Евелин Банев е обвинен в организиране на престъпна група, заедно с бившата си съпруга Моника Добринова, нейната сестра Десислава Дишлиева, съпруга на разстреляния Константин Дишлиев, и брат му Симо Карайчев. Групата действала не само в България, но и в Швейцария, Австрия и Германия. Освен за участие в организирана престъпна група обвиненията са и за престъпления срещу финансовата, данъчната и осигурителната система.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини