Last news in Fakti

19 Май, 2012 13:43 5 420 0

Евелин Банев – Брендо остава в ареста

  • брендо-
  • арест
Евелин Банев – Брендо остава в ареста - 1
Снимка: БГНЕС

Софийски градски съд наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" срещу Евелин Банев – Брендо, предаде БГНЕС.

Като причини за искането на мярката от страна на прокуратурата бяха обявени намерението подсъдимият да се укрие, както и информацията на МВР, че Брендо е издирван от Интерпол за екстрадация в Швейцария. Информацията за намеренията на Банев да напусне страната идва от разговор между него и бившата му съпруга, записан със СРС. Съдът определи, че използването на СРС-тата е направено и изготвено по законния ред.

От защитата на Брендо беше заявено, че човек не може да бъде задържан единствено въз основа на СРС-та, без да има други доказателства за намеренията му. В подкрепа на твърдението си адвокат Ина Лулчева припомни за резултатите от делото на Христо Данов срещу България, спечелено от ищеца в Страсбург, свързано с употребата на СРС-та в съда. Според защитата от записите, представени в съда, може да се твърди само за намерение или мисъл за извършване на действие, не за пряка заплаха обвиняемият да се укрие. По повод заповедта за международно издирване на Брендо, Лулчева спомена, че такава заповед пред съда и България не е представена до момента. Адвокатът добави още и че "би било смешно да се твърди, че някой иска да избяга от България, защото има проблеми с Интерпол."

Самият Евелин Банев определи разговора си като шега. "Нямам никакви притеснения от това дали ще бъда задържан и съден. Ако разговорите не бяха представяни толкова селективно, щеше да стане ясно, че никога не съм имал намерение да напусна страната".

Факти.бг припомня, че Евелин Банев – Брендо беше арестуван на 16 май в Созопол. Той е обвинен в организиране на престъпна група, заедно с бившата си съпруга Моника Добринова, нейната сестра Десислава Дишлиева, съпруга на разстреляния Константин Дишлиев, и брат му Симо Карайчев. Групата действала не само в България, но и в Швейцария, Австрия и Германия. Освен за участие в организирана престъпна група обвиненията са и за престъпления срещу финансовата, данъчната и осигурителната система.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА