Last news in Fakti

16 Май, 2012 20:16 8 536 12

Задържан е Евелин Банев - Брендо

  • брендо-
  • евелин банев-
  • задържан
Задържан е Евелин Банев - Брендо - 1
Снимка: БГНЕС

Евелин Банев - Брендо е задържан за 24 часа в полицията. Това е станало в Созопол, съобщиха от МВР и уточниха, че задържането е по подозрение за извършване на престъпление.

Предстоят процесуално-следствени действия за установяване на обстоятелствата по случая и евентуалната му съпричастност  към него. Работата продължава от служители на ГДБОП, уточняват от вътрешното министерство.

Евелин Банев-Брендо е задържан за първи път на 17 април 2007 г. Той е обявен за общодържавно издирване заедно със съпругата си Десислава и още двама свои съучастници по обвинение за пране на над 2 млн. евро още през 2006 г.

Според източници от полицията Брендо е човекът, който организира прането на мръсните пари, спечелени от трафика на кокаин от Латинска Америка за Европа. През повечето време той живее в Австрия и Холандия, откъдето управлява финансовите потоци. Част от тях са инвестирани в България чрез редица новосъздадени строителни фирми.
 

През 2005 година беше убит Константин Дишлиев, баджанак на Брендо, припомня бТВ. Твърди се, че е убит заради международна сделка за кокаин. Двамата имат общи фирми, които са разследвани за пране на пари в Германия и България.

Евелин Банев е обвинен в организиране на престъпна група, заедно с бившата си съпруга Моника Добринова, нейната сестра Десислава Дишлиева, съпруга на разстреляния Константин Дишлиев, и брат му Симо Карайчев. Групата действала не само в България, но и в Швейцария, Австрия и Германия. Освен за участие в организирана престъпна група обвиненията са и за престъпления срещу финансовата, данъчната и осигурителната система.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 pacoran

    4 3 Отговор
    pak bravo na Boiko Borisov otkakto e na vlast edin po edin okapvat golemite mafioti pak za nego 6te glasuvam pone e jelezen ne e p..ka kato stani6kata

    Коментиран от #5

  • 2 osuznaise

    5 4 Отговор
    nai-golemiqt mafiot e imenno boiko borisov
  • 3 гостт

    4 4 Отговор
    Нали знаете - гузен негонен бяга.

    Цаката с тия арести е да прикрият нещо по-голямо. А вие вярвате.. Хах :))
  • 4 pacoran

    3 2 Отговор
    cakata makata vie ne se vijdate kvo pi6ete be deca samo kato si pomisla kva prestupnos i kva beznakazanost be6e poslednite 20 godini i mi se povru6ta taka 4e si traite tam ot hralupite mi6ki da ne bi da se slu4va6e ne6to poslednite got=dini kogato upravliava6e taia mi6ka stani6ev a
  • 5 ВИП АМГ

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "pacoran":

    @1 napalno si prav.Boiko sloji na miasto dosta samozabravili se perachi na cherveni pari.
  • 6 Висна ми шпека

    2 4 Отговор
    Пацоране, вземи се осъзнай! Бойко бе момче, което се мъчеше да влезе в СИК. Успя, по един или друг начин. Имаше общи фирми с камара престъпници, охраняваше Бай Тошо по свое желание, въпреки, че комунистите убили дядо му, но пък покрай другия си дядо завърши Института на МВР. Другото важно нещо е начинът, по който се държи - днеска вдигаме ДДС-то, до довечера вече не, утре ще правим първа копка, до довечера вече не.

    Коментиран от #10, #12

  • 7 gogo

    1 1 Отговор
    dano go pusnat
  • 8 gogo

    0 2 Отговор
    prekrsen 40vek
  • 9 joro

    0 2 Отговор
    Постановки от Балшой театър пак ни правят .Този да го вкарат в затвора с присъда, вярва ли някой че това ще се случи.
  • 10 pacoran

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Висна ми шпека":

    @6 брат аз съм се осъзнал отдавна ама такива като тебе неосъзнати има много а тва къв е бил Бойко преди е без значение то целия Български народ не е цвете за мирисане и да ти кажа всечи има сенчест период в живота си и да не е всеки то 90% от хората имат няква далаверка и само ми кажи защо преди да дойдат на власт ГЕРБ не се заловиха наглите, дедесарите, и секви такива който се беха сраснали с власта така че не ми се обяснявай като ученичка кво си чел и недочул щото съм живял и през комунизма и през демокрацията и знам че ГЕРБ не е перфектната партия но е в пъти по добра от 20 годишното управление на комунистите и турците ОК
  • 11 изумен

    2 0 Отговор
    Не се коси ! българите сме такива хора, че трябва да ни дава някой по 50 лева на ден само за произхода и че живеем в България и пак няма да сме доволни. Болшинството като е прости хора без самоуважение съответно и без уважение към всичко и всички, какво може да се очаква, 20 години раздават кебапчета и всички се кефят.... и Алф да дойде тука докато хората не се променят и спрат да чакат "онея" без да знаят кои са те да ги оправят , така ще е. Дано си изкараме главите от г.за скоро щото като чета коментарите за поредния др.сльо изловен, как се обясняват за групировки знаят данни които самите престъпници не знаят изобщо много сериозна работа... ше ни трябват още 20 години поне ... дано да не съм прав
  • 12 ВИП АМГ

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Висна ми шпека":

    @6 PLACHESH ZA STANISHEV I DUGAN MAI BE?