Last news in Fakti

18 Май, 2012 09:21 1 262 0

Кокинов: Доказателствата срещу Брендо са сериозни

  • кокинов-
  • прокурор-
  • брендо
Кокинов: Доказателствата срещу Брендо са сериозни - 1
Снимка: БГНЕС

Не искам да правя асоциации, че арестите са поради и специално за предстоящия доклад на Европейската комисия. Да го наречем съвпадение във времето и се надявам европейските експерти да са доволни от развитието на България. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия градският прокурор на София Николай Кокинов.

Имаме задържан един поръчител, извършителят се е предал доброволно, имаме оръжие, имаме снимки на жертвата – имаме много доказателства, които ще доведат до осъдителна присъда по това дело, коментира Кокинов поредния шумен арест и предотвратяване на покушение срещу бизнесмен в столицата. Градският прокурор не пожела да задълбочава в коментара си защо при тази полицейска акция първоначалната информация драстично се разминаваше с оповестеното по операцията от МВР. "Когато прокуратурата излезе с изявление, то беше базирано на съдържащото се в кориците на разследването", добави Николай Кокинов.

Трудно ми е да кажа защо братя Галеви са на свобода, тъй като не са ми казали къде се намират в момента. Те се укриват от правосъдието, тъй като имат да изтърпяват 4 и 5 годишни присъди, каза Николай Кокинов. Градският прокурор отклони въпроса за това кой е виновен за бягството на Галеви и се позова на закона, като посочи, че на втора и трета инстанция подсъдимите не са длъжни да се явяват в съдебно заседание, освен ако нямат мярка за неотклонение "задържане под стража".

Кокинов припомни защо Ангел Христов и Пламен Галев излязоха от ареста, защото се кандидатираха за депутати. Съгласно българското законодателство, което допуска един задържан под стража да се кандидатира, той не може да бъде задържан. От там нататък, след като те излязоха, след като придобиха мярка "парична гаранция" тя не можеше да бъде променена, защото те я спазваха, обясни Кокинов. Тогава паричната гаранция беше определена от съда по простата причина, че те бяха кандидати за народни представители, заяви градския прокурор на София.

По повод ареста на Евелин Банев – Брендо, Николай Кокинов заяви, че доказателствата срещу него са изключително сериозни. Банев е подсъдим по дело в СГС за пране на пари, той е без мярка на неотклонение, поради това, че са изтекли сроковете. При нас постъпи информация, че той се кани да избяга по примера на братя Галеви и ние облякохме тази информация с доказателства. Информацията е изключително сериозна и ще бъде представена пред съдебния състав, за да бъде Банев задържан за постоянно, заяви още Николай Кокинов. На въпрос дали доказателствата са свързани с трафик на кокаин от Швейцария градският прокурор отговори кратко: "И да, и не".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА