Last news in Fakti

17 Май, 2012 18:40 1 425 0

СГП поиска задържане за Брендо

  • евелин банев-
  • брендо-
  • софийска градска прокуратура-
  • задържане-
  • цветан цветанов
СГП поиска задържане за Брендо - 1
Снимка БГНЕС

Днес Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на Евелин Банев – Брендо, съобщиха от прокуратурата. Той беше задържан вчера, при операция на органите на Министерство на вътрешните работи (МВР). Срещу Банев се води наказателно производство за участие в транснационална организирана престъпна група за пране на пари и делото е в съдебна фаза.

Искането за вземане на най-тежката мярка за неотклонение е продиктувано от официално постъпилите в прокуратурата материали от МВР, обосноваващи намерението на Банев да напусне страната като по този начин се укрие и осуети нормалния ход на воденото срещу него наказателно производство.

Към момента прокуратурата не разполага с данни за извършени нови престъпления от Евелин Банев. Ако в рамките на проведената от МВР акция са събрани материали в тази посока, прокуратурата ще предприеме съответните законоустановени действия, след като те бъдат ни бъдат докладвани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА