Отидете към основна версия

4 531 9

Убиец с 10-годишна присъда предвождал дунавската банда

  • банда-
  • трафик-
  • проститутки

Един от нейните членове е успял да избяга при задържането в тунела "Витиня"

Снимка: shutterstock

10-годишна присъда за убийство е излежал тарторът на разбитата в неделя банда за трафик на мигранти. Един от нейните членове е успял да избяга при задържането в тунела "Витиня" на лека кола, превозваща деветима иракчани и иранци. Осем от участниците в групата, прекарвала бежанци от турската граница до румънския бряг, са задържани и утре ще им бъде поискана най-тежка мярка за неотклонение. Освен беглеца от "Витиня" се издирва още един член на бандата, съобщи trafficnews.bg.

Това стана ясно от думите на шефа на ГДБОП Ивайло Спиридонов и прокурора Камен Господинов, който обясни, че бандата е в полезрението на разследващите от началото на годината. Има подозрения, че тарторът на групата е поръчал опита за палеж на граничния пункт във Видин.

Докато антимафиотите са били по следите на трафикантите е станало ясно, че те се занимават и с други престъпни дейности като изнасянето на проститутки за чужбина.

В неделя бандата се канела да превози деветимата мигранти, след които три деца и три жени, от София до Видин. После трябвало да минат Дунав с моторна лодка, собственост на лидера на групата, която развивала 170 км/ч. “Направихме координация и въпросните мигранти бяха задържани на магистрала Хемус, а групата която ги чакаше беше на остров на река Дунав.”, коментира Спиридонов.

Междувременно от от пресцентъра на МВР разпространиха ексклузивни кадри от спецоперацията на ГДБОП и колегите им от Видин, при която бе разбита организирана престъпна група, занимавала с трафик на мигранти и трафик на жени с цел проституция.

Вижте ги:

Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.

Свързани новини