Last news in Fakti

29 Юли, 2019 18:17 4 524 9

Убиец с 10-годишна присъда предвождал дунавската банда

  • банда-
  • трафик-
  • проститутки

Един от нейните членове е успял да избяга при задържането в тунела "Витиня"

Убиец с 10-годишна присъда предвождал дунавската банда - 1
Снимка: shutterstock

10-годишна присъда за убийство е излежал тарторът на разбитата в неделя банда за трафик на мигранти. Един от нейните членове е успял да избяга при задържането в тунела "Витиня" на лека кола, превозваща деветима иракчани и иранци. Осем от участниците в групата, прекарвала бежанци от турската граница до румънския бряг, са задържани и утре ще им бъде поискана най-тежка мярка за неотклонение. Освен беглеца от "Витиня" се издирва още един член на бандата, съобщи trafficnews.bg.

Това стана ясно от думите на шефа на ГДБОП Ивайло Спиридонов и прокурора Камен Господинов, който обясни, че бандата е в полезрението на разследващите от началото на годината. Има подозрения, че тарторът на групата е поръчал опита за палеж на граничния пункт във Видин.

Докато антимафиотите са били по следите на трафикантите е станало ясно, че те се занимават и с други престъпни дейности като изнасянето на проститутки за чужбина.

В неделя бандата се канела да превози деветимата мигранти, след които три деца и три жени, от София до Видин. После трябвало да минат Дунав с моторна лодка, собственост на лидера на групата, която развивала 170 км/ч. “Направихме координация и въпросните мигранти бяха задържани на магистрала Хемус, а групата която ги чакаше беше на остров на река Дунав.”, коментира Спиридонов.

Междувременно от от пресцентъра на МВР разпространиха ексклузивни кадри от спецоперацията на ГДБОП и колегите им от Видин, при която бе разбита организирана престъпна група, занимавала с трафик на мигранти и трафик на жени с цел проституция.

Вижте ги:


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАРС

    13 1 Отговор
    По всяка вероятност са цигани престъпната група .А друго няма ли кой да гръмне депотатите в парламента че да се сетят че за убийство се дава смърно наказание или доживотна присъда.А за това им деание същто доживот защтото тия дето са мигранти от тях може и да е джихадист и после да убие някъде в европа стотици.на въжето тия
  • 2 Пръч

    11 1 Отговор
    Ба..и и лодката бе...170 км в час...
  • 3 Зайко Байко многознайко

    6 0 Отговор
    Тази лодка от кой филм я извадихте?
  • 4 Чичко тревичко

    5 1 Отговор
    Лодката е на агент 007 минаха! Лично Пиърс Бронсън им я подари ама преди това я направи да вдига 320 км в час но след като се ползваше доста време от трафиканти те доста от конете - избягаха и затова сега движи само със 170 км мъкаааааа

    Коментиран от #7

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор
    СМЬРТ НА МУТРИТЕ
  • 6 Брях

    13 0 Отговор
    Много бе ,10 години за убийство ...??? Котка или куче е застрелял според съдиите или щото му е било първото. На онези дето заравят живи прасета трябва по толкова да дават ,не глоба . Каквой туй нящо -" Споразумение със Съда " след като има на ужким закони писани. За къв е оная черна книга Наказателен кодекс като ще се договарят на база кинти или кой адвокат колко ще вземе и къде ще ги разпредели? Това е истинската "Икономика " на страната - продажност и корупция в цялата администрация и въобще на всякъде. Гнусотия и бизнес що нямало? Що сме бедни масово , а някой много богати.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Blesed

    6 0 Отговор
    Мисля, че се сещам за коя личност става въпрос. Ще е жалко ако са го пуснали след само 10 години зад решетките. Навремето уби едно от най- хибавите момичета в гр.Лом. А лодката му е от тогава, правеше контрабанда на нафта по Дунава и доста хора казваха, че наистина развивала такава скорост. Ако не се лъжа говореха за два двигателя „Джонсън” с около 350к.с. - поръчкови, разбира се.
  • 9 СвръхАз

    1 0 Отговор
    Е от кое се разбира, че пък са и поръчкови? И ти можеш да си ги купиш.. Пара да има..