Last news in Fakti

29 Юли, 2019 15:01 3 502 8

Разбиха банда за трафик на мигранти и проститутки по време на банкет

  • банда-
  • трафик-
  • проститутки

Тази група е поръчала неуспешния палеж на граничното полицейско управление в град Видин, обясни Иван Гешев

Разбиха банда за трафик на мигранти и проститутки по време на банкет - 1
Снимка: shutterstock

Разбита е организирана престъпна група, занимаваща се с трафик на мигранти и експлоатация на жени. На остров на река Дунав, където са имали "производствен банкет", е задържана част от бандата. Това съобщи на брифинг зам.-главният прокурор Иван Гешев, цитиран от novini.bg.

В задържането са използвани и катери на Гранична полиция. Празникът е приключил тъжно за тези хора, добави той.

Важно е да се отбележи, че по досъдебното производство има данни, че тази група е поръчала неуспешния палеж на граничното полицейско управление в град Видин, който се случи преди няколко месеца. Тогава бяха задържани двама от евентуалните извършители, които в момента са в следствения арест в град Видин. Тогава разполагахме с информация, която не споделихме на медиите, че този палеж е поръчан от лидера на групата, която беше задържана, посочи Гешев, като отбеляза, че лидерът на престъпната група е бил задържан и преди за трафик на мигранти, предстояло е да бъде внесено досъдебното производство в съда и опитът за палеж на полицейското управление е бил с цел сплашване.

Мигрантите са превеждани през територията на страната, настанявани са в град Видин и с моторни лодки, доста скъпи, в рамките на минути са прехвърляни към румънския бряг, където ги чакат румънските трафиканти, които поемат останалата част от маршрута, заяви още Иван Гешев.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ух как искам да го натегля на някое.....

    5 2 Отговор
    Цигане........

    Коментиран от #6

  • 2 ЧУДЯ СЕ

    15 1 Отговор
    Браво! Нещо много се разтърчахте напоследък(което не е лошо и това ви е работата, за която получавате заплата от данъкоплатеца), но дали не вадите коз по коз, за да трупате дивиденти?
  • 3 ЕВАЛА...

    15 3 Отговор
    ЦАЦАРАТУРАТА отстъпи място на ГЕШЕВта и всичко е по мед и масло ...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Петко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ух как искам да го натегля на някое.....":

    Цигане друг път,чистокръвен българин
  • 7 цвцв

    0 1 Отговор
    няма кадърни в полиц плебират ги защото са от нашите,държат дърти шефове на заплата и пенсия който със служебните а-ли вършат си личната работа като бурджията
  • 8 Мордекай

    1 0 Отговор
    Заглавието е малко тъпичко, ще си помисли човек че е имало и покани. Не споменават за 5те месеца следене на групата и двата буса с мигранти заловени преди това на сушата , прибрали са всички от групата с колите и лодките им..... абе журналя ако трябваше да плюят по власта щяха да са се запенели вече , но нали трябва да кажат браво , омаловажават случея казват три думи и толкоз , пустиняци.