Отидете към основна версия

17 362 42

Открит е автомобила на Георги Енев

  • автомобила-
  • инкасо автомобил-
  • георги тодоров енев

150 кг тежали откраднатите 1,5 млн. лева, продължава издирването на охранителя

150 кг са тежали откраднатите от служителя на частната охранителна фирма "G4S" Георги Енев 1,5 милиона лева, съобщи Дарик. Това потвърдиха и от Окръжна прокуратура-Пловдив. Все още не е открит 33-годишният охранител, който в петък задигна парите в различна валута от инкасо автомобил. Открит е личният му автомобил „Опел Кадет" в района на Храбрино. По думите на зам. окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов към момента няма данни Георги Енев да е напуснал страната.

Основната версия, по която работят разследващите, е, че Енев е имал много задължения. Той е дължал кредити в размер на 40 000 лева. Към момента няма данни Енев да е имал съучастник.

„Ударът е бил внимателно подготвян и изключително добре планиран", потвърди прокурор Гавраилов. Според зам. окръжният прокурор на Пловдив 150 кг банкноти могат да се изнесат на няколко пъти.

С част от открадната сума Енев и колегата му е трябвало да заредят банкомати.

В района на село Храбрино е открит личният автомобил на Енев "Опел Кадет", който при прехвърлянето на парите той бе паркирал предварително на ул. "Петрова нива" в кв."Кючук Париж" в Пловдив.

Според някои разследващи не трябва категорично да се изключва възможността Енев да е напуснал страната, тъй като има начини това да стане през горски местности.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини