5 Юли, 2012 19:17 19 851 45

Крадецът на 1,5 млн. лв. се предаде. Мълчи като риба (Обновена)

  • георги енев-
  • инкасо автомобил-
  • инкасо

Георги Енев, който открадна близо 1,5 млн. лв. от инкасо автомобил, се е предал на полицията, научи Факти.бг. Енев се е предал в 18:30 часа на органите на реда. Охранителят се превърна в народен герой, след като изчезна мистериозно с инкасо автомобил с 1,5 млн. лв.

Утре Енев ще бъде разпитан официално, съобщи за Факти.бг говорителят на Окръжна прокуратура – Пловдив Галин Гавраилов. Към 16:00 часа в прокуратурата е пристигнал адвокат, който се представил, че представлява Енев и е съобщил за желанието му да се предаде. Адвокатът е от Пловдивската колегия.

Около час и половина по-късно Енев и защитникът дошли в Окръжна – прокуратура. Охранителят се е появил с багаж, но за момента не се коментира какво е станало с откраднатите пари.

Работата по делото продължава вече и със самия него. Обвинението е прецизирано и ще му бъде повдигнато, съобщи още Гавраилов.

На 22 юни, докато превозвали сумата, Енев помолил колегата си да му купи дюнер и кафе. Докато другият охранител се редял на опашка, Енев отпрашил с автомобила, паркирал на ул. "Петрова нива" в Пловдив, където прехвърлил сумата в своята кола. После изчезнал. Вече четвърти ден 33-годишният инкасо служител се издирва.

Прокуратурата в Пловдив е издала европейска заповед за ареста му.

Основната версия, върху която работят разследващите е, че Георги Енев е отмъкнал парите заради дългове. Както Факти.бг съобщи той дължи месечно по 600 лева за кредити, а получава чисти пари 500 лева месечно възнаграждение.

Ни чул, ни видял, ни разбрал. Такава е тактиката на предалия се на властите днес шофьор Георги Енев, разкрива пловдивският сайт „Под тепето”.

Бившият рейнджър, който изчезна заедно с над милион и половина лева от инкасо автомобила на фирма G4S, който управлявал, мълчи като ням пред наблюдаващия прокурор, който в момента се опитва да изкопчи някаква информация.

Той влязъл в прокуратурата с вдигнати ръце, а всички го очаквали, тъй като адвокатът му известил зам.-окръжният прокурор Галин Гавраилов кога клиентът му ще се появи на площад Съединение, разкриват от "Под тепето".

До този момент Енев не е казал нито къде са парите, нито къде е бил.

Eкип на Факти.бг

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тони

    1 0 Отговор
    А за парите знае ли се нещо?
  • 2 кик

    2 0 Отговор
    ахмак
  • 3 Дядо поп

    2 0 Отговор
    Дано ги е изхарчил или закопал всички защото иначе .аси тъпа....ра.
  • 4 pigo

    4 0 Отговор
    много лабав излезе
  • 5 ahaha

    0 1 Отговор
    Ami prosto nai-posle e osuznal, 4e bulgarski levove v 4ujbina ne varviat!!!!!!!!!!!!!! tolkova e elementarno koi 6te ti smeni milion i polovina??? pro polojenie 4e te tursiat vsi4ki i ti imat snimkata? kak moje na nikoi da ne mu hrumne tova 4e nemoje da e izbiagal v 4ujbina i 4e niama kak! samo az li sum edinstvenia inteligenten 4ovek v bulgaria? triabva da emigriram !
  • 6 Sexy

    0 0 Отговор
    Gorkiq 4ovek,izpadnal e v ot4aqnie za da go napravi i umopomra4en ne e pomislil za posledstviqta!No taka e v na6ata darjava,edva li ako jivee6e spokoino i razpolaga6e s dostata4no pari te6e da go napravi,no uvi,vse po-4esto 6te se slu4vat takiva ne6ta!!!
  • 7 Симеон Симеонов

    1 0 Отговор
    Тони, ти направо на въпроса где са парите :),Дядо попе как се харчат 1,5 мил. като те търсят навсякъде ? Не е лабав ! ХИТЪР Е! Браво само адмирации от мен.
    Закопал е парите в чичовата черешова градина- 13 ред 22 дръвче :)
    Сега ще ог осъдят на 9г. ще излежи 4 после ще в някоя топла страна и ще .
  • 8 симеон

    0 0 Отговор
    хубав сценарий ама не забравяйте че тоя е охранител което значи глупав като полицай значи ще върне парите и ще лежи целия период
  • 9 Дядо поп

    1 0 Отговор
    Хубаво Симеоне 22ро дръвче ама на колко крачки в ляво а?Еееех с тези пари щях да си изкарам 10 години на морето.Глупав човек излезе нашия крадец.Да ме прости Господ Бог.
  • 10 николай маринов

    0 0 Отговор
    Тъпо момченце излезе .
  • 11 Мадуран

    1 0 Отговор
    Дано не намерят парите.
  • 12 bubblehead

    1 0 Отговор
    Героя е уморен ... и форумните са уморени също, тия дето го виждаха на екозтични плажове нашия герои в една ръка с туземка в друга с коктейл... Много им се обърка на нашите с цървулите и събитията ги изнеднват всеки ден ... предал се...а парите скрил мда...
    ха-ха-ха!
  • 13 color

    1 0 Отговор
    Да не ги връща по добре :)))
  • 14 До bubblehead

    0 0 Отговор
    Кратунке,засега момчето е отишло в прокуратурата САМО с няколко дрешки и разбира се без никаква кинтичка.Дано не им даде парите.А Ти си оставаш завинаги КРАТУНКА.......ПРАЗНА разбира се.....хихихи.
  • 15 rhafagfa.

    0 0 Отговор
    ako e skril parite dobre si zaslujava da se predade ,6te go osudqt na 8 godini i za dobro povedenie 6te izlezne na 5-tata i 6te si gi har4i s kev :)
  • 16 kradeca

    0 0 Отговор
    Дано ги е скрил добре ида ги изхарчи с кеф като излезе от затвора с две п..ки на някой остров
  • 17 комитата

    1 1 Отговор
    ще ги върне ама на п.ткин ден . това е заучено положение . за 1.5 милиона изкарвам и аз 1 десетка .па после бел кахър.
  • 18 комитата

    1 0 Отговор
    при толкова пари министерство на правосъдието ще му направи харем в затвора .
  • 19 .............

    0 0 Отговор
    Парите няма да върне,но държавата може да изработи лошо.
    Да се въведе еврото и след като излезе след 5-6 години,ще бъде ясно къде са парите.
    ХИ-ХИ.
  • 20 bubblehead

    0 0 Отговор
    Мда ще изработи държавата мда ... те така се работят държави от цървули мда... а него мутрите в затвора няма да го изработят ако знаят че има 1.5 милиона скътани, така ли!? Няма да го изработят и тоя нашия герои веднага поради състоянието си става тартор в затвора а не да му бръкнат дълбоко в задника за да извадят милиона... мда...
  • 21 sss

    1 0 Отговор
    po dobre da ne gi vra6ta 6toto 10 godinki a ako gi varne mu slagat 6 i 6te si nabie edin golqm ***
  • 22 До bubblehead

    2 0 Отговор
    Кратунке,засега момчето е отишло в прокуратурата САМО с няколко дрешки и разбира се без никаква кинтичка.Дано не им даде парите.А Ти си оставаш завинаги КРАТУНКА.......ПРАЗНА разбира се.....хихихи.
  • 23 bubblehead

    0 0 Отговор
    Аз може да съм кратунка ама ти байно си чист ид..т... Парите както стана ясно от "дискусията" чисто физически е трудно да донесе тук или там и отделно връщането на парите му е коза на издействане на по-лека присъда. Така разсъждава всеки дори и да е идиот когато е попаднал в ситуацията на нашия герои . Изглежда пишещите не могат да вденат две съждения едно след друго . Невръшатенто на парите няма никакъв смисъл след предаването... Като върне парите след 2 дена за какво ще разглаголите като не е останало и следа от гледката - героя измамил държавата на екзотичен бряг с туземка в една ръка и коктейл в друга... А спокойно можеш да ми вярваш че ще върне и парите защото това му е по-добрия ход а той самия дори да е очевидно идиот е съветван от умни хора адвокати ... Можеш да ми вярваш и защото точно аз бях този кито му даваше на "героя" 2-3 месеца на свобода само а той се оказа и по-кекав дори. За другия вариант в които не ги връща ще се рабере колко е глупав но ще мине малко повече време в затвора, но аз пак ще съм наоколо за да ви обясня какви сте на тия дето му завиждате...
  • 24 bubblehead

    1 0 Отговор
    И някои от героизиращите може ли да обясни как е изиграна точно държавата!? Например тия пари се разбира са на частни банки, парите вероятно са застраховани, тоест по никакъв начин държавата няма да плати сметката тука . Как героя я измамва държавата!? Другари , тая безумна риторика за маменето на държавата само издава антисоциалната съшност на пишехстите и пропадането на общецвения морал , но тая комбинация от "качества" водят стабилно до затвор другари.... майтап няма и ми пишете от затвора дали съм прав някой ден.... тъкмо по тоя път ще разберете и колко са подкупни съдиите и прокурорите някой ден направо ще ви светне пред очите гарантирано е с тия идиотски нагласи ...
  • 25 Хихи

    0 0 Отговор
    Абе момци, кво се занимавате изобщо с този (23)?! Та той си е освидетелстван ид..т! :)))
  • 26 кик

    0 0 Отговор
    ахмак,глупак, нататък с градацията продължете вие
  • 27 bubblehead

    0 0 Отговор
    Другари и аз привестват не се занимавайте с този 23, а разсъждаваите като започнете от познаването и уважението на фактите... Щото аз отдолу не се занимавам с никого ( освен да ва заявя в пправ текст че мнозизнството тука сте ид..ти) а съм вкарал 10-тина съждения някои има да се види до ден два че съм прав .... А вие какво включвания от по едно изречение и нула съждения минава з амъдрост ли!? Ами да някой е ид..т в тая дискусия ха разсъдете кой аз така ви го сдъвках ...

    ба-ха-ха!
  • 28 Киро Киров

    1 0 Отговор
    ами по принцип към едно от по долните мнения, как ще му дадат по лека присъда като върне парите като преди известно време промениха закона с оглед точно това да не се случва, дори и след признаване на вина да не се стига до намалени или условни присъди,

    Евалата му правя на човека, но за жалост сумата е доста малка за да се покрие във чужбина, до никъде няма да му стигнат за жалост.И реално погледнато кой не би го направил със някви 500лв. мизерни на месец а превозват по милион и отгоре, според мен случаи като този показват каква мизерна държава сме станали и как всички ни го слагат без даже първо да ни целунат,експлоатират те като магаре
  • 29 язък за момчето

    1 0 Отговор
    Да ама братя Галеви не ги хванаха, защо ли ? ;)
  • 30 БГ

    3 0 Отговор
    Този човек е Народен герой за мен ! Да откраднеш от крадеца , не е грях !
  • 31 Човек от народа

    1 0 Отговор
    Братя Галеви не са ги хванали , защото не са се предали!Господин Енев се предаде , но знае защо!Не казвай нищо Енев!
  • 32 Нищо за народа

    1 0 Отговор
    Георги Енев, който открадна близо 1,5 млн. лв. от най-големите крадци и мародери - банките трябва да си трае и каквото ще да става.
  • 33 ГАЛЕВИ

    1 0 Отговор
    Галеви вероятно са едно малко колелце от голяма машина. Ако е вярно това, че във фабрика Актавис в Дупница се произвеждат амфетамини за износ, и ако е вярно, че Актавис е собственост на "съмнителен милионер" от Исландия, и ако е вярно, че той е бил ортак на Цветелина Бориславова в банката, и ако е вярно, че в Брюксел има подадени данни за връзката на ББ с организацията за износ на амфетамини, значи няма кой да "хване" Галеви. Все едно да си хване опашката :)
  • 34 ГАЛЕВИ

    0 0 Отговор
    Пък тва момче сега ще каже:"един маскиран влезе в колата и ме заплаши с пищак. После взе парите и дим да го няма"“ И до там.
  • 35 кирил

    1 0 Отговор
    абе пич, как може да се предадеш, тук носа си немогат да намерят каму ли теб да издирят. С тия пари си в гърция на чисто отвсякъде. Какъв е зора да си в БГ? През границата се минава толкоз лесно, че дори няма да се усетят. Тц, тц, тц тц ...
  • 36 вихър

    0 0 Отговор
    абе глупакооооо да беше си зел инвалидна коли4ка и да си смениш външния вид и да си с шапка в инвалидната коли4ка някои близък да те бута, зимата на морето лятото на планина така ще си настрани от хората, пък и като си в коли4ка всеки те отбягва, парите се изпират от верни хора било то от валутния пазар, било то от казино било то от други на4ини
  • 37 "Надзирател"

    0 2 Отговор
    Абе народе ,като не сте яли бой не приказвайте ,един човек ВИ НАПИСА !! Дайте ми го ше видим к'во ше каже :) Всички сте големи Ербапи ама га ми дойдете у... и да навия ръкави и да ва метна ... майчиното мляко си кажете .Тва мноо екшън гледате с хапи-енд :)))) Ше дигнете петиция , че съм уморил престъпник ли или ше одите да дигате протест на паветата ..и оттук идва въпроса - Кожичката или 1,5 млн. лева ? Елате ми вътре аз ши ви дам пра'о на ИЗБОР с главни букви :)))))
  • 38 "Надзирател"

    0 2 Отговор
    Утре,ако ваще заплати и пенсии (респективно) заминат??? , ше ми плачете или ше ревете за застраховки ...Има Закони , Треа да има РЕД...инак ваще филизи утре ше опират пушкала на други ваши филизи ..и ше ги бесим кат едно време ...Не толерирайте глупости , има толкоз умни деца и можещи ..толерирайте тях ..за да може зелените картуни тук да видят и друго ..и тва ми е мъката как все като има смислена тема ..никой не коментира и мълчат кат'//да не казвам кво... Обаче стане нещо от сорта на Дилинджъровите обири или други измами и една камара подкрепящи ?????Болна нация !!!
  • 39 рунтавия

    0 0 Отговор
    vsi4ko v l..nariq na stoinost nad 50 000 lv e svarzano s prestapnosta ........milion dran dran 6te si go sanuva.........
  • 40 Тодор Живков

    1 0 Отговор
    Да, това наистина е една много болна нация, особено с мозъка. Само народ с болен мозък може да избере доказан престъпник от висша класа както настоящият премиер към днешна дата. Даже ме е срам да напиша това име. Престъпното деяние на г-н Георги Енев е рефлекс на престъпното и безхаберно управление на сегашното правителство. Рибата се вмирисва откъм главата!!!
  • 41 moni

    0 0 Отговор
    Много еребати има тука даите ми го па 6те видим дали нема да каже............,какво си е направил негова работа
  • 42 слона

    0 0 Отговор
    ве брато хахха, само ти ли не знаеш , че софарма произвежда кокаин за сестрата на цветелина бориславова и тя го продава в богота хахаха
  • 43 СССР

    0 0 Отговор
    кради карди народе че държавата я няма има я само страната за да фигурира на картата като такава всички от власта във власта и около власта карде та се къса няма такъв който да не е откраднал та народа ли да не краде кради то си е твое работил си за него за разлика от тия които управляват те единствени не работят но взимат най много от всички ви
  • 44 Димитър Димитров

    0 1 Отговор
    тапак и да лежиш и да не лежиш че те очистят после!!!
  • 45 Един човек !

    1 0 Отговор
    ''Георги Енев, който открадна близо 1,5 млн. лв. от инкасо автомобил... '' - То ако беше само той.. А колко още управляващи в парламента има, (И НЕ САМО ТАМ), които просто си '' усвояват'' по нечестен начин пари и то в доста големи размери и злоупотребяват със властта и служебното си положение за свои собствени облаги, НЕЗАКОННО ПРИ ТОВА ?
    А РОМИТЕ САМО КРАДЕЛИ !!?? Парво вижте СЕБЕ СИ... !!