Отидете към основна версия

15 582 23

Издирват джипове, сгащили инкасо автомобил

  • джипове-
  • издирват-
  • инкасо автомобил-
  • въоръжен грабеж-
  • обир-
  • георги тодоров енев-
  • 2 милиона лева

Полицията търси съдействието на гражданите, тъй като криминалисти на ОДМВР-Габрово изясняват вероятна съпричастност на два джипа към извършен въоръжен грабеж, съобщиха от МВР.

Криминалисти на ОДМВР-Габрово продължават  също и работата по разкриването на извършителите на въоръжен грабеж.

На 11 април т.г. в близост до разклона за с. Малък Вършец, Севлиевска община, по т.нар. “стар път” Севлиево – Ловеч, специализиран автомобил, осъществяващ инкасова дейност, бе принудително спрян от два джипа. Неизвестни - маскирани, облечени в полицейски униформи и въоръжени, заплашиха шофьора на автомобила и охранителя, който пътувал до него, с помощта на режещи инструменти направиха отвор в каросерията, откъдето взеха част от наличните пари.

В хода на разследването е установена вероятна съпричастност на два автомобила: джип марка Mitsubishi Pajero - с десен волан, дълга база, цвят бордо, със специфични изображения от двете страни, наподобяващи пламъци, и джип марка Toyota Hilux - вероятно с десен волан, дълга база, зелен на цвят.

Гражданите, които разполагат с информация за публикуваните автомобили, могат да сигнализират в ОДМВР-Габрово, на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР. Анонимността им е гарантирана, твърдят от МВР.

Факти. бг припомня, че става въпрос за първия обир на фирмата G4S на 12 април край Ловеч. Вторият обир на инкасо автомобил на фирмата бе преди 7 дни от Георги Енев.

При първия обир неизвестни устроиха засада на автомобила и по неофициални сведения са отмъкнали около 2 млн. лв, а при втория обир бяха отмъкнати 1,5 млн. лв. При първия обир  похитителите бяха маскирани с полицейски униформи и въоръжени с автомати, а при втория обир бе само охранителят Георги Енев. И в двата случая обирджиите духнаха и „дим да ги няма”.

G4S оперира във всички сфери, свързани със сигурността, от защита на граници и посолства, затвори, оценка на риска в петролната и газовата промишленост през охрана на паричните средства за финансови институции до традиционната охрана в търговски обекти на дребно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини