12 Април, 2012 08:09 4 170 9

Въоръжени обраха брониран автомобил (Обновена)

  • обир-
  • грабеж-
  • брониран автомобил-
  • инкасо автомобил-
  • 2 милиона-
  • къкрина-
  • стария път за ловеч

Неофициално се твърди, че са задигнали 2 милиона лева

Въоръжени обраха брониран автомобил (Обновена) - 1
Снимка: БГНЕС

Петима маскирани и въоръжени мъже са обрали инкасов автомобил. Инцидентът е станал на стария път от Севлиево за Ловеч, малко след 19.30 ч.

Снощи около 19.45ч на телефон 112 е подаден сигнал за нападение над инкасов автомобил, извършено в района на с. Петко Славейково, община Севлиево, съобщиха от пресцентъра на МВР.

По първоначални данни  докато пътувал от Севлиево за Ловеч от страничен път е излязъл микробус, който се блъснал  умишлено в инкасовия автомобил и го блокирал. От микробуса излезли двама маскирани, облечени в полицейски униформи и въоръжени.

След минути се появили още два автомобила, от които също изскочили двама, облечени в полицейски униформени. Те заплашили шофьора на инкасовия автомобил и охранителя, който пътувал до него,  с помощта на режещи инструменти направили отвор в каросерията, откъдето са взелии част от наличните пари.  

Непосредствено след подаването на сигнала за извършеното престъпление,  са предприети  заградителни действия от четири областни дирекции на МВР – Ловеч, Габрово, Плевен и Велико Търново. Изградени са контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътни артерии.

Микробусът, който е предизвикал умишлената катастрофа с инкасовия автомобил е намерен  малко след инцидента опожарен.

Действията по установяване на извършителите на престъплението продължават.

 "Обирът е станал за около десетина минути. Били са с полицейски униформи и въоръжени, което е доста притеснително. Колегите работят цяла нощ, предприемат се всички действия. Ще се направи втори оглед на мястото на опожарения автомобил. В момента се уточнява сумата, не можем да дадем точната цифра ", коментира инцидента вътрешният министър Цветан Цветанов по Нова телевизия.

Той уточни, че инкасо автомобилът е трябвало да се движи "по магистрала, по първокласен път, а тук имаме отклонение от маршрута". "Трябва да видим, защо маршрутът на инкасо автомобила е променен. По първоначална информация, шофьорът не е съпричастен към обира", заяви министър Цветанов.  

По неофициална информация са задигнати около 2 милиона лева.

Главният секретар на МВР Калин Георгиев заяви пред бТВ, че нападателите са между четири и шест души, не са имали дълго оръжие и носели бронежилетки с надпис „Полиция”. Това обаче не означавало, че са служители на МВР.

 

Полицията работи по всички версии и разяснява каква е причината автомобилът с инкасото да мине по второстепенен път. Разпитан ще бъде шофьорът на обраната кола, който трябва да обясни защо не е спазил поставените инструкции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ??????????????

    0 0 Отговор
    ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ТАЗИ КРИЗА ЩЕ ДОВЕДЕ ДО ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ ТАКИВА КОФТИ СЛУЧКИ!!!!!!!!!!!!!!
  • 3 Кирил

    0 0 Отговор
    много филми гледаме ние българите и беззаконието допринася да участваме направо в екшъна ... да това прилича на един американски филм в който действаха по същия начин. " The town - Ben Affleck "
  • 4 бла бла

    0 0 Отговор
    ayy krasota,otivam za 4orap
  • 5 qfy

    0 0 Отговор
    dali e imalo dali e nqmalo tolko pari hodi dokaji na nqkoi vsichko e naglaseno...
  • 6 Николов

    0 0 Отговор
    Такива неща стабат по целия свят.Но само при нас няма заподозрени.
  • 7 кик

    0 0 Отговор
    еееее ето велик ден ще е велик найстина за някой да са им 4естити по около 150к евра...аз да съм с тези пари заминавам за ИРАН идете и ме хванете хахахаха нито интерпол нито нищо ще ме извадят от там хахахах женя се за месна жена и здравей живот....бензин без пари храна без пари
  • 8 кик

    0 0 Отговор
    а шофера на инкасото е глупак можеше да застреля колегите си и сам да земе парата....аз да съм земам парата и дим да ме нема нито сигнал ще се подаде нито нищо дори ще заглуша и сигнала тоест ще имам техни4еска и времева преднина......да попитам мвр и разузнаването ЩЕ МЕ НАМЕРЯТ ЛИ В АФГАНИСТАН ИЛИ ИРАК ИЛИ ИРАН? ХАХАХАХАХ
  • 9 иванчо

    0 0 Отговор
    И аз се замислям за един голям удар,че вече 2хиляди на месец неми стигат.