Отидете към основна версия

1 502 3

Постоянен арест за трафиканта, внесъл 10 килограма хероин от Турция

  • хероин-
  • наркотици-
  • малко търново-
  • бургас

Окръжният съд в Бургас наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Иван И.

Снимка: МВР

По искане на Окръжната прокуратура в Бургас Окръжният съд в града наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Иван И. Както вече ФАКТИ съобщи, той е обвинен за това, че без надлежно разрешително пренесъл през границата на страната хероин – около 10 килограма. Престъпното деяние е извършено на 13.03.2020 г. Наркотикът е пренесен през ГКПП „Малко Търново“.

По време на разследването е установеното, че хероинът е бил разпределен в 22 пакета. Те са били поставени в тайник на автомобила, с който обвиняемият е преминал границата от Република Турция в Република България. Наркотичното вещество е открито благодарене на отличната работата на митническите служители, извършили щателна проверка на превозното средство.

Според прокурора налице е обосновано предположение за това, че Иван И. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия. Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в града.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.

Свързани новини

  • Хванаха мъж с 10 кг хероин в Бургас

    Окръжна прокуратура – Бургас задържа за срок до 72 часа Иван И. Той е обвинен за това, че пренесъл през границата на страната хероин – око ...
    16.03.2020
    3 151
    11