Отидете към основна версия

23 Юни, 2020 12:20, обновена 23 Юни, 2020 12:20 6 776 107

Гешев твърди, че ще "разплете мрежата от зависимости между бизнеса и политиката"

  • иван гешев-
  • главен прокурор-
  • сандански

Главният прокурор говори пред журналисти в Сандански, където се проведе акция срещу наркоразпространението и битовата престъпност

Снимка: БГНЕС

"Съчетават се две акции на прокуратурата, при които са задържани около 10 човека". Това каза главният прокурор Иван Гешев на брифинг по повод акцията срещу разпространението на дрога и битовата престъпност в Сандански.

В града има няколко по-големи групи, които се занимават с наркоразпространение. Обект на досъдебното производство е една от тях, която се наблюдава от година. Намерено е и голямо количество пари. 

"Над 150 000 евро и левове са открити в къща. При спецакцията са намерени и наркотици, които не са в голямо количество. Ударената група е била задържана и преди", каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов, цитиран от "Нова телевизия".

Операцията е стартирала в нощта срещу вторник. Проверяват се лица, регистрирани за продажба на дрога, както и такива с две и повече висящи дела. 

На брифинга Гешев коментира и комуникацията между Пламен Узунов и Пламен Бобоков. Главният прокурор обясни, че наблюдаващите обвинители ще решат дали секретарят на президента да бъде привлечен като обвиняем.

"Никой няма право да се намесва в съдебни дела. Това е единият аспект", категоричен беше Гешев, цитиран от "Нова телевизия". Той каза още, че се проверява прокурор от Русе във връзка с конфликт на интереси и злоупотреба с длъжност. 

"Проблемите на другите институции не са мои проблеми. Президентът, министър-председателят, министрите са политически ангажирани лица. Аз няма как да коментирам политически изказвания. Доколкото си спомням, президентът призова да се разследва корупцията и търговията с влияние. Българската прокуратура, докато съм главен прокурор, няма да прави компромиси", категоричен беше Гешев.

Според него от прокуратурата показват на българските граждани мрежа от зависимости между бизнес и политика, която е оформена в държавата. Прокуратурата имала намерение да преустанови тази мрежа, подчерта Гешев.

"Тази мрежа е много заплетена. Но ние сме твърдо решени да я разплетем", закани се главният прокурор.

"За изтеклите записи и снимки, които предстои да бъдат възстановени, за да се провери дали са автентични, предстои да бъде направена проверка ", обясни oще той.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 31 гласа.

Свързани новини