Отидете към основна версия

1 844 5

Продават фалшиви PCR тестове на гръцката граница

  • pcr тестове-
  • фалшиви-
  • гръцка граница

Причината за появата на този нов "бизнес" са правилата за влизане в страната, които са в сила от днес

Снимка: Shutterstock

Има опити за фалшифициране на PCR тестове за COVID-19 на границата ни с Гърция, съобщават гръцки медии, цитирани от bTV. Според сигнали получени от гръцките власти, отрицателни тестове се предлагат на цена 40 евро.

Причината за появата на този нов "бизнес" са правилата за влизане в страната, които са в сила от днес. При преминаване на границата на ГКПП Кулата-Промахон се изисква отрицателен PCR тест.

Досега в страната се влизаше след тестване на случаен принцип на определен брой пътуващи за сметка на държавата. Според новото изискване тестът трябва да е направен до 72 часа преди започването на престоя и да е преведен на английски език.

Според гръцките медии само в понеделник на ГКПП Кулата-Промахон са преминал 12 000 души. Там са засечени 4 пъти повече положителни тестове, отколкото на летището в Атина.

Към момента трафикът на Кулата е спокоен. Автомобилите, които чакат да преминат са малко, а още по-малко са българските коли. Преминаването става значително по-бързо с представянето на QR-код и отрицателен тест за коронавирус.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини